Hangisi Türkçe adı "Y" harfiyle başlayan üç ülkeden birinin başkenti değildir

Hangisi Türkçe adı "Y" harfiyle başlayan üç ülkeden birinin başkenti değildir
Hangisi Türkçe adı "Y" harfiyle başlayan üç ülkeden birinin başkenti değildir sorusunun cevabını vereceğiz.

ATV’nin vazgeçilmez yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster? 2 Haziran Pazar yeni bölümü ile ekranlarda izleyicileri ile buluştu. Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumu ile yayınlanan yarışmada yarışmacıya sorulan sorunun cevabı merak konusu oluyor.

Bir bilgi yarışmasında sorulan zeka dolu sorular, katılımcıları ve izleyicileri düşündürmeye devam ediyor. Bu kez gündemdeki soru, “Y” harfiyle başlayan üç ülkenin başkentleriyle ilgili. Soru şöyle: “Hangisi Türkçe adı ‘Y’ harfiyle başlayan üç ülkeden birinin başkenti değildir?” Seçenekler arasında Ottova, Atina, Wellington ve Sana bulunuyor. Cevap ise şaşırtıcı olmayan bir şekilde A şıkkı, Ottova. Zira Ottova, Kanada’nın başkenti ve “Y” harfiyle başlamıyor. Diğer seçenekler ise sırasıyla Yunanistan, Yeni Zelanda ve Yemen’in başkentleri.

Soru: Hangisi Türkçe adı "Y" harfiyle başlayan üç ülkeden birinin başkenti değildir

A- Ottova
B- Atina
C- Wellington
D- Sana

Doğru Cevap: A- Ottova

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.