Duvarcı ne iş yapar

Duvarcı ne iş yapar
Yapı sektörünün temel taşlarını örmek bu işin doğasında var. İnşaatınABC’si ilginizi çekiyorsa açıklamaları okumanızı öneririz.

Duvarcı, bir binanın duvar, bölme, kemer, şömine, baca gibi bölümlerini tuğla, briket veya taşları örerek yapan ve onaran kişidir.

Duvarcı;

• Yapılacak inşaatın plan ve projelerini inceler,
• Örülecek duvarın cinsine göre kullanacağı harcı hazırlatır, örülecek tuğlaları briket ve taşlarla birlikte inşaatın yapılacağı yere taşıtır,
• Taşları çekiç ve balyozla kırarak düzeltir, mala ile harç yayar ve yatay sıralar hâlinde, süs ve şekil vererek taşları, tuğlaları veya briketleri döşer, harç sürülen yeri mala ile düzeltir,
• İnşaat işlerinin ilerlemesi sırasında yapının dik ve yatay olarak düzgünlüğünü şakul ve gönyeyle kontrol eder, hatalı örülen kısımları yıkarak tekrar örer,
• Duvar inşaatının yüzüne karo, fayans veya çini döşeyebilir.

Bu mesleği yapacak kişilerin şekil ve uzay ilişkilerini görebilme yeteneğine sahip ve dikkatli kişiler olması gerekir. Duvarcılar görevini açık havada, inşaat alanında ve gündüzleri yürütür. Çalışma ortamı kirli ve tozludur. Duvarcı güç pozisyonlarda çalışır. Dengeyi kaybederek düşme tehlikesi vardır. Çalışma sırasında müşterilerle, meslektaşlarıyla ve işverenlerle iletişimde bulunur.

Mesleğin eğitimi, yeterli sayıda başvuru olması durumunda mesleki eğitim merkezlerinin inşaat teknolojisi alanı Yapı Duvarcılığı dalında, kalfalık ve ustalık eğitimleri şeklinde verilmektedir.

Duvarcılar inşaat şirketlerinde çalışabildikleri gibi bağımsız olarak da çalışabilirler. Yaz mevsiminde inşaat işleri çok hareketlidir, ancak kışın soğuk günlerde hemen hemen durma noktasına gelebilmektedir. Ülkemizdeki hareketli inşaat sektörü faaliyetleri nedeniyle bu meslekte yetişmiş nitelikli elemana ihtiyaç bulunmaktadır. Taşçı Beton Kalıpçısı Moloz Döşeyicisi Şap İşçisi Sıvacı

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.