Bilgisayar teknik servisçisi ne iş yapar

Bilgisayar teknik servisçisi ne iş yapar
Bilgisayar yazılımı ve donanımı ile ilgileniyorsanız, bilgisayardaki donanımsal ve yazılımsal hatalara çözüm getiren bu mesleği incelemeniz gerektiğini düşünüyoruz.

Bilgisayar Teknik Servisçisi bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu ile bakım ve arıza giderme işlemlerini yapan ve bilgisayar ile kontrol edilebilen sistemler kuran kişidir.

Bilgisayar Teknik Servisçisi;

• Önceden tasarlanmış bir otomasyon sistemini kurarak tümüyle çalışır hale getirir ve bakım onarımını gerçekleştirir,
• Temel programlama işlemlerini yapar,
• Mikro denetleyici ile sistem kontrol uygulamaları yapar,
• Donanım birimlerini sisteme tanıtarak uygun donanımı seçer ve en verimli şekilde çalışmasını sağlar,
• Sistemlerin güncelleştirilmesinde gerekli olan birimlerin (bellek, sabit disk, diğer kartlar) seçimini yaparak sisteme monte eder ve çalışır hale getirilmesini sağlar,
• Bilgisayar ve çevre birimlerini (yazıcılar vb.) network ortamında çalıştırıp paylaşımı gerçekleştirir,
• Ölçü aletleri grubuna giren birçok cihazı kullanır ve temel arızalarını giderebilir,
• Devre tasarımı yapar ve gerçekleştirir.

Bu mesleği yapacak kişilerin genel olarak, matematik ve fen bilimlerine ilgili ve bu alanlarda başarılı, makine parçaları arasındaki ilişkileri görebilen, sorumluluk sahibi, dikkatli, ekip çalışmasına yatkın, düzenli kişiler olması gerekir. Genellikle kapalı, temiz, bol ışıklı ve klimalı ortamlarda çalışırlar.

Mesleğin eğitimi mesleki ve teknik ortaöğretim okul/kurumlarının Bilişim Teknolojileri alanı Bilgisayar Teknik Servis dalında verilmektedir. Yeterli sayıda müracaat olması durumunda mesleki eğitim merkezlerinde de Bilişim Teknolojisi alanı Bilgisayar Teknik Servisi dalında mesleğin eğitimi verilmektedir.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışılabildiği gibi, mali ve finans sektörü, iletişim sektörü vb. özel şirketlerin, bankaların bilgi işlem merkezlerinde iş bulma imkânı bulunmaktadır. Kendi adlarına işyeri açabilirler. Bilgisayar satış ve teknik destek hizmeti veren firmalarda teknik servis elemanı olarak görev alabilirler.

Benzer Meslekler;

  • Bilgisayar Bakım Onarımcısı
  • Elektronik Teknisyeni

Kaynak:Eğitim Sistem

15
9
8
7
8
7
81
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.