Bilgisayar bakım ve onarımcısı ne iş yapar

Bilgisayar bakım ve onarımcısı ne iş yapar
Bilgisayar sistemlerindeki her türlü donanım arızasını tespit ederekbunların onarımlarını yapabilmek ister misiniz? “Evet” diyorsanız bualanın size uygun olabileceğini düşünüyoruz.

Bilgisayar Bakım ve Onarımcısı, bilgisayar ve donanımlarını monte eden, gerekli işletim sistemini yükleyen, meydana gelen arızaları tespit edip onarımını ve bakımını yapan kişidir.

Bilgisayar Bakım ve Onarımcısı;

• Bilgisayarın parçalarını birleştirir ve test eder, iletişim programlarını veya paket programları yükler ve ikinci testi yapar,
• Kullanılacağı yerlere bilgisayar ve donanımını monte eder, parçaların yerlerine doğru bir şekilde yerleşip yerleşmediğini kontrol eder,
• Bilgisayar kullanımı ile ilgili katalog, standart harf ve sembolleri tanır, şemaları okur,
• Güç kaynağı, ekran, klavye, mouse, printer ve diğer çevre birimlerinin arızalı olan parçalarını onarır ya da bunların yerine yenisini takar,
• Gerekli ayarlarını yaparak bilgisayarı çalıştırır ve kullanıma hazır hale getirir.

Bu mesleği yapacak kişilerin; matematik ve fiziğe ilgili ve bu alanda başarılı, el becerisi olan, mekaniğe ilgili ve yetenekli, şekiller arasındaki ilişkileri algılayabilen, dikkatli, tedbirli ve sorumluluk duygusu gelişmiş, planlı çalışma alışkanlığına sahip, yeniliklere açık, gelişmeleri takip edebilen, ayrıntıyı algılayabilen kişiler olması gerekir. Bilgisayar Bakım ve Onarımcıları, endüstride, özel ve resmi kuruluşlarda bilgisayar kullanılan her alanda çalışırlar. Kapalı ortamda genellikle büroda, işin niteliğine göre bazen özel olarak düzenlenmiş anti statik ortamlarda görev yaparlar. Çalıştığı alan genellikle elektrikle aydınlatılmıştır. Birinci derecede cihaz, alet ve malzemelerle ilgilidirler.

Mesleğin eğitimi, yeterli başvuru olması durumunda tüm mesleki eğitim merkezlerinde bilişim teknolojileri alanı Bilgisayar Teknik Servisi dalında kalfalık ve ustalık eğitimleri şeklinde verilmektedir.

Ayrıca mesleki ve teknik ortaöğretim okul/kurumlarının aynı alan ve meslek dalında da bu mesleğin eğitimi verilmektedir. Bilgisayar Bakım ve Onarımcıları endüstride, özel ve resmi kuruluşlarda değişik alanlarda, bilgisayar bakımı, onarımı ve imalatında çalışabilirler. Ayrıca imalat, bakım ve onarım alanlarında kendi iş yerlerini açabilirler.

Benzer Meslekler;

  • Elektronik Alet ve Cihaz Tamircisi
  • Radyo Televizyon Tamircisi
  • Haberleşme Cihazları Bakım ve Onarımcısı
  • Büro Makineleri Bakım ve Onarımcısı

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.