Beden eğitimi öğretmeni ne iş yapar

Beden eğitimi öğretmeni ne iş yapar
Spor ile ilgileniyorsanız ve spora ilişkin temel bilgi ve becerileri de öğretebilirim diyorsanız, bu mesleği incelemeye ne dersiniz?

Beden Eğitimi Öğretmeni, çalıştığı eğitim kurumunda öğrencilere beden eğitimi ile ilgili eğitim veren kişidir.

Beden Eğitimi Öğretmeni;

• Eğitim vereceği grubun düzeyine uygun bir çalışma planı hazırlar,
• Kendisine ayrılan ders saatlerinde bu planı uygulayarak öğrencilere alanıyla ilgili bilgi ve beceri kazandırır,
• Öğrencilerin başarılarını değerlendirir, bu alanda yetenekli öğrencileri tespit eder ve başarı düzeylerini artırıcı etkinlikler yapar,
• Öğrencilerin gelişimlerini izler, sorunlarının çözümüne yardımcı olur, alanıyla ilgili gelişmeleri izler, bunların öğretim programlarına yansıtılması için ilgililere önerilerde bulunur.

Bu mesleği yapacak kişilerin spor yeteneği olan, el-göz ve ayaklarını eşgüdümle kullanabilen, spora karşı ilgili ve bu alanda başarılı, düşüncelerini başkalarına açık bir biçimde aktarabilen, iyi bir öğrenme ortamı sağlayabilen, dikkatli, işine özen gösteren kişiler olması gerekir. Beden Eğitimi Öğretmeni, genellikle spor salonunda, okul bahçesinde ve bazen sınıfta görev yapar. Çalışma ortamı gürültülü olup görevini genellikle ayakta atlama, sıçrama, koşma, tırmanma gibi hareketler yaparak yürütür.

Mesleğin eğitimi, üniversitelerin eğitim fakültelerinin spor bilimleri ve teknolojisi yüksekokulları ile beden eğitimi ve spor yüksekokullarının Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümlerinde verilmektedir.

Beden Eğitimi Öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilkokul, ortaokul, Anadolu lisesi, mesleki ve teknik lise, fen lisesi, spor meslek liselerinde ve üniversitelerde Beden Eğitimi Öğretmeni olarak çalışabilirler. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan müfettişlik sınavını kazanırlarsa müfettişlik yapabilirler. Meslek elemanları, çeşitli spor merkezlerinde, aerobik salonlarında, fitness merkezlerinde çalışabilirler.

Benzer Meslekler;

  • Antrenör
  • Masör
  • Kondisyoner

Kaynak:Eğitim Sistem

55
28
34
23
33
138
38
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.