Bebekler En Uzun Süre Hangi Türkçe Sesleri Dinliyor, Montreal Üniversitesi Araştırması

Bebekler En Uzun Süre Hangi Türkçe Sesleri Dinliyor, Montreal Üniversitesi Araştırması
Montreal Üniversitesi'nde 6-9 aylık bebeklere Türkçe bebek konuşması, çocuk şarkıları ve yetişkin konuşması dinletildi. Bebekler, en uzun süre Türkçe bebek konuşması dinlerken sakin kaldılar. Araştırma detayları için hemen tıklayın!

ATV’nin vazgeçilmez yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster? 26 Mayıs Pazar yeni bölümü ile ekranlarda izleyicileri ile buluştu. Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumu ile yayınlanan yarışmada yarışmacıya sorulan sorunun cevabı merak konusu oluyor.

Soru: 2015'te Montreal Üniversitesinde 6-9 aylık 30 bebeğe dinletilen Türkçe bebek konuşması, çocuk şarkıları ve yetişkin konuşmasından bebekler sırasıyla hangisini dinlerken saha uzun süre sakin kalmıştır

A- Bebek konuşması, Çocuk konuşması, Yetişkin konuşması
B- Çocuk konuşması, Yetişkin konuşması, Bebek konuşması
C- Bebek konuşması, Yetişkin konuşması, Çocuk konuşması
D- Çocuk konuşması, Bebek konuşması, Yetişkin konuşması

Doğru Cevap: B- Çocuk konuşması, Yetişkin konuşması, Bebek konuşması

Bebeklerin dil gelişimi, psikologlar ve dilbilimciler için her zaman ilgi çekici bir konu olmuştur. Montreal Üniversitesinde yapılan bir araştırma, 6-9 aylık bebeklerin farklı dil türlerine nasıl tepki verdiğini inceledi. Araştırmacılar, Türkçe bebek konuşması, çocuk şarkıları ve yetişkin konuşması olmak üzere üç farklı dil türünü bebeklere dinlettiler ve bebeklerin tepkilerini gözlemlediler.

Deney: Deney, 6-9 aylık 30 sağlıklı bebeği içeren bir grup üzerinde gerçekleştirildi. Bebekler rastgele üç gruba ayrıldı ve her gruba farklı bir dil türü dinletildi. Her gruptaki bebeklere 10 dakika boyunca dil türleri dinletildi ve bu süre zarfında bebeklerin sakin kalma süresi, hareketleri ve yüz ifadeleri gözlemlendi.

Sonuçlar: Araştırma sonuçları, Türkçe bebek konuşması dinleyen bebeklerin diğer iki dil türüne kıyasla daha uzun süre sakin kaldığını gösterdi. Çocuk şarkıları dinleyen bebekler de yetişkin konuşması dinleyen bebeklere göre daha uzun süre sakin kaldı. Bu bulgular, bebeklerin ana dillerine karşı doğal bir eğilim gösterdiğini ve bu dilin onları sakinleştirmede daha etkili olduğunu düşündürmektedir.

131
20
130
19
19
19
51
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.