Baş başa vermeyince taş yerinden kalkmaz atasözünün anlamı nedir

Baş başa vermeyince taş yerinden kalkmaz atasözünün anlamı nedir
Baş başa vermeyince taş yerinden kalkmaz atasözünün anlamı, Bir insanın gücü sınırlıdır, tek başına her işi yapamaz. kimi zor işleri yapması için de başka insanların gücüne, işbirliğine ihtiyaç duyar.

İnsan bazı işleri tek başına halleder, üstesinden gelir. Bazı işler vardır ki; birkaç kişinin bir araya gelmesiyle yapılabilir. Ağır bir taşın yerinden kaldırılması nasıl birçok elin onu tutmasıyla mümkün ise, önemli meseleleri de topluca, istişare ederek ancak hal yoluna koyabiliriz.

Bir insanın gücü sınırlıdır, tek başına her işi yapamaz. Kimi zor işleri yapması için de başka insanların gücüne, işbirliğine ihtiyaç duyar. Güçler birleştirilince zor işlerin yapılması da kolaylaşır. Çünkü birlikten kuvvet doğar.

383
812
643
165
200
107
415
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum