Bankacılık ve sigortacılık meslek elemanı ne iş yapar

Bankacılık ve sigortacılık meslek elemanı ne iş yapar
Sayısal düşünme gücüne sahipseniz ve ekonomi alanıyla ilgileniyorsanız finans sektörünün ihtiyacı olan nitelikli ara insan gücünü yetiştiren bu mesleği incelemenizi öneriyoruz.

Bankacılık ve Sigortacılık Meslek Elemanı, bankacılık ve sigortacılık konusunda sigorta ürünlerinin pazarlanması, bilgilendirme ve satış işlemlerini yürüten kişidir.

Bankacılık ve Sigortacılık Meslek Elemanı;

• Bankada hesap açma, kapatma, havale, EFT, virman gibi para transferi işlemlerini yapar,
• Çek, senet tahsilat işlemleri, döviz alım satım ve kambiyo işlemlerini yapar,
• İthalat ve ihracatla ilgili aracılık işlemleri yapar,
• Müşterilerin nakdi, gayri nakdi kredi taleplerini karşılar,
• Sigorta yaptırmak isteyenlerin işlemlerini yapar, sigorta primlerini belirler, müşteri dosyası oluşturur ve primlerin ödenmesini sağlar,
• Sigorta süresi içinde meydana gelen değişiklikler konusunda müşterilere danışmanlık yapar, uygun zeyilnameyi düzenler.

 Bu mesleği yapacak kişilerin sayısal düşünme ve sayılarla işlem yapabilme becerisi gelişmiş, dikkatli, sabırlı, sakin, insan ilişkilerinde başarılı, sözlü ve yazılı iletişim kurallarını bilen, hareketli bir tempoya ayak uydurabilen, ekip çalışmasına yatkın kişiler olması gerekir. Bu mesleği yapan kişiler bankacılık ve sigortacılık işlemlerinin yapıldığı temiz ve aydınlık ofis ortamlarda çalışmanın yanı sıra müşterilerle yerinde görüşme gerektirecek durumlarda iş yerlerine giderek çalışmak durumundadırlar.

Mesleğin eğitimi, üniversitelere bağlı meslek yüksekokullarında bankacılık ve sigortacılık ön lisans programlarında verilmektedir. Ayrıca bu kişilerin sigortacılık eğitim merkezi tarafından gerçekleştirilen zorunlu teknik personel eğitimini tamamlamaları gerekmektedir.

Ülkemizde bankacılık sektöründe büyük ilerleme gözlenmektedir. Söz konusu durum bu alanda çalışacak iş gücü olan ihtiyacı da beraberinde getirmektedir. Bankacılık ve sigortacılık mezunları kamu sektöründe, kamu bankalarında, özel sektörde, bankacılık ve sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren iş yerlerinde çalışabilirler. Mezunlar sigorta acentesi açabilmekte ya da sigorta şirketlerinde iş bulabilmektedirler.

Benzer Meslekler;

  • Bankacı
  • Sigortacı
  • Sigortacılık ve Risk Yönetimi Meslek Elemanı

Kaynak:Eğitim Sistem

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.