Bankacılık ve finans uzmanı ne iş yapar

Bankacılık ve finans uzmanı ne iş yapar
Matematik alanında başarılıysanız, ekonomi konularına da meraklıyım diyorsanız, bankacılık ve finans sektöründe yer alan bu mesleğiincelemenizi öneriyoruz.

Bankacılık ve Finans Uzmanı, fon arz eden ve fon talep edenlerin karşılaştığı aracı kurumlarda (banka ve finans şirketleri) görev yapan kişidir.
Bankacılık ve Finans Uzmanları;

• Müşteri isteği doğrultusunda bankada hesap açar, hesabı kapatır,
• Havale ve EFT işlemlerini yapar,
• İthalat ve ihracatla ilgili aracılık işlemlerini yapar,
• Müşterilere kredi ve finansal konularda danışmanlık yapar, kredi isteklerini değerlendirir,
• Kambiyo işlemleri yapar,
• Sosyal Güvenlik Kurumu primi, vergi, elektrik, su, doğalgaz faturaları ve ev kirası gibi birçok ödeme işlemlerini yapar.

Bu mesleği yapacak kişilerin matematik, ekonomi ve ticarete ilgili ve bu alanlarda başarılı, başkalarıyla iyi iletişim kurabilen, sabırlı, dikkatli, güler yüzlü, sayısal düşünme gücüne sahip, finansal konulara ilgi duyan, tertipli ve düzenli çalışabilen, ikna gücü ve sorumluluk duygusu yüksek kişiler olması gerekir. Bankacılık ve Finans Uzmanları büro ortamında, kapalı yerlerde çalışırlar, müşteriler ve çalışma arkadaşları ile iletişim hâ lindedirler, çalışma saatleri genellikle düzenlidir.

Mesleğin eğitimi, çeşitli üniversitelerin iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile yüksekokulların Bankacılık ve Finans bölümünde verilmektedir.

Bilişim ve teknoloji alanındaki gelişmeler sonucu yeniden biçimlenen iş yaşamında ve günlük yaşamda, bankaların ve finans kurumlarının etkinlik alanları sürekli genişlemekte, önemleri artmaktadır. Bu nedenle meslek elemanları oldukça geniş iş olanaklarına sahiptirler. Kamu ve özel sektörde istihdam imkânları olduğu gibi mali müşavir ve yeminli mali müşavir olarak bağımsız olarak da çalışabilirler.

Benzer Meslekler;

  • Sigortacı
  • Bankacı
  • Finans Uzmanı

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.