Ateş olmayan yerden duman çıkmaz

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz
Ateş olmayan yerden duman çıkmaz atasözünün anlamı, bir olayın gerçekten meydana gelmiş olup olmadığını anlamak için, gizli kalamayan belirtisine bakmak gerekir. Bu belirti varsa olay da var demektir.

Bir olayın gerçekten meydana gelip gelmediğini anlamak için, gizli kalamayan belirtisine bakmak gerekir. Bu belirti varsa olayda var demektir.

Bir olay ya da durumun varlığı, gerçekten ortada olup olmadığı, belirtisinin görülmesiyle anlaşılacak bir şeydir. Eğer meydanda bir belirti varsa, olay veya durum da var demektir. Halkımız arasında, her söylentinin gerçek bir nedene dayandığına ilişkin yaygın bir görüş hâkimdir.

Hiçbir olayın gizli kalması mümkün değildir. Özellik­le bilinmesinde ve duyulmasında sakınca bulunan gizli ve usulsüz olaylar bir gün gelir mutlaka ucundan köşe­sinden bilinmeye, duyulmaya veya sezilmeye başlanır.

Bazı ipuçları veya söylentiler ve dedikodular gizliliği bozar. Söylenti başladığı andan itibaren bir gizli olayın varlığına inanılmaya başlanır. Zira bir yerden duman çıkmışsa mutlaka orada bir ateş var demektir.

Bilinmesi istenmeyen, esrarengiz olayların yayılması üzerine söylenir.

Kaynak:Eğitim Sistem

633
319
76
409
140
68
307
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum