Azan Mevlasınıda bulur, belasını da

Azan Mevlasınıda bulur, belasını da
Azan Mevlasınıda bulur, belasını da atasözünün anlamı, kötü davranışlarda bulunan, doğruluktan uzak yanlış hareketlerde bulunanların başı bir gün mutlaka belaya girer. İyiye ulaşmak isteyenler iyiye, kötüyü amaçlayanlar ise kötüye ulaşırlar.

Kötü davranışlarda bulunan, doğruluktan uzak yanlış hareketlerde bulunanların başı bir gün mutlaka belaya girer. İyiye ulaşmak isteyenler iyiye, kötüyü amaçlayanlar ise kötüye ulaşırlar.

Dünyada maddi durumu iyi olan insanlar boş kaldıkları vakit ne yapacaklarını bilemezler. Bu durumda farklı arayış ve değişik şeyleri yapma arzusu içine girerler. İyi şeyleri ve gönül eğlendiren uğraşıları ararken onlara örnek olacak güzel nimetleri de bulabilirler, onların başına dert açacak olan bela düzeyindeki sorunları da. Bu yüzden bilmediğimiz kötü nitelik taşıyan işlerle uğraşmamalı, onlarla uğraşmak için peşlerinden koşup aramamalıyız.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.