Atçılık ve At Antrenörü ne iş yapar

Atçılık ve At Antrenörü ne iş yapar
Hayvanları seviyor ve özellikle atlarla ilgilenmeyi istiyorsanız bu mesleğe ait açıklamaları okumanızı öneriyoruz.

Atçılık ve At Antrenörü, atın beslenme, bakım, idman, hijyen ve resmi kayıtlarından sorumlu olan, yarış eğitimi vererek atı yarışa hazırlayan kişidir.

Atçılık ve At Antrenörü;

• Atı besler, • Atın rahatsızlığının olup, olmadığını kontrol eder,
• Atın yaşadığı yerin (box ve padok) fiziki koşullarını düzenler,
• Atı yarışa hazırlar, hazır olup olmadığına karar verir,
• Atın günlük antrenman programını hazırlar ve uygulanmasını takip eder.

Bu mesleği yapacak kişilerin atçılık sporunu ve atları seven, atlarla iyi iletişim kurabilen, sabırlı ve dayanıklı, yeniliklere açık, tedbirli ve dikkatli kişiler olması gerekir. Bu mesleği yapan kişiler genellikle açık havada çalışırlar. Kapalı çalışma alanları kokulu olabilir, çalışırken atın üzerinden düşme tehlikesi vardır. İşlerini yaparken bazen tek başına bazen diğer çalışanlar, at sahipleri, jokeyler ve seyislerle iletişim hâlindedirler.

Mesleğin eğitimi, meslek yüksekokullarının Atçılık ve At Antrenörlüğü bölümünde verilmektedir.

Bu bölümden mezun olanlar gördükleri eğitim kapsamında hipodromlarda, özel ve kamuya ait haralarda ve at barınaklarında iş bulabilirler. Ayrıca meslek mensupları, idman merkezleri açarak kendi iş yerlerini kurabilirler.

Benzer Meslekler;

  • Seyis
  • Binici

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.