Anahtarcı (Çilingir) ne iş yapar

Anahtarcı (Çilingir) ne iş yapar
Kilit, anahtar gibi demirciliğin ince işleri ile uğraşmayı seviyorsanızmeslek ayrıntılarını incelemenizi öneriyoruz.

Anahtarcı (Çilingir), işlemeyen kapı, kasa, oto, masa ve dolap gibi eşyaların kilitlerini açma, kilide ve anahtar numunesine göre anahtar, kilit montajı, kilit bakım ve onarım işlerini yapan kişidir.

Anahtarcı (Çilingir);

• Anahtarın kopyasını çıkarır, anahtarda yapım esnasında oluşan çapakları alır,
• Örnek anahtara chip kontrolü yapar, anahtarı kodlar,
• Maymuncuk hazırlar, kilit açma tutanağı doldurur, kilidi açar,
• Kilide anahtar yapar, kilidin tamir ve bakımını yapar, kilit şifrelerini değiştirir,
• Kilide barel ve emniyet sistemini takar.

Bu mesleği yapacak kişinin mekaniğe ilgili ve yetenekli, sabırlı, dikkatli, şekiller arasındaki ilişkiyi ve ayrıntıyı algılayabilen, sorumluluk sahibi kişiler olması gerekir. Anahtarcı (Çilingir) genellikle kapalı ortamlarda, bazen işin durumuna göre açık havada görev yapar. Çalışma ortamı gürültülü, titreşimli, kirli, yağlı, zaman zaman nemli, tozlu, kokulu, ıslak ve soğuktur. İşin durumuna göre günün her saatinde çalışabilir.

Mesleğin eğitimi, yeterli sayıda başvuru olması durumunda mesleki eğitim merkezlerinin makine teknolojisi alanı Anahtarcılık ve Çilingirlik dalında, kalfalık ve ustalık eğitimleri şeklinde verilmektedir.

Yeterli deneyim ve sermayeye sahip olanlar kendi iş yerlerini açabilirler. Meslek kendi işini kurmaya çok uygundur. Diğer anahtarcılar yanında da çalışabilirler.

Benzer Meslekler;

  • Tesviyeci

Kaynak:Eğitim Sistem

1
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.