2004 Atina Olimpiyatları: Nemov'un Bar Performansında Yaşanan Gizemli Olay

2004 Atina Olimpiyatları: Nemov'un Bar Performansında Yaşanan Gizemli Olay
2004 Atina Olimpiyatları'nda Rus jimnastikçi Alexei Nemov, yüksek bar'da aldığı 9,725 puanla şok etti. Peki, Nemov'un puanı neden 9,762'ye yükseltildi ve bu olay sonrasında ne tür değişiklikler yapıldı?

ATV’nin vazgeçilmez yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster? 2 Haziran Pazar yeni bölümü ile ekranlarda izleyicileri ile buluştu. Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumu ile yayınlanan yarışmada yarışmacıya sorulan sorunun cevabı merak konusu oluyor.

Soru: 2004 Atina Olimpiyatlarında Yüksek Bar'da Rus Jimnastikçi Nemov, jüriden 9,725 puan aldıktan sonra hangisi olmuş ve puanı 9,762'ye yükseltip iki yıl sonra da kurallar değiştirilmiştir

A- Seyirci 15 aralıksız protesto etmiştir
B- Nemov'un antronörü bir jüriyi rehin almıştır
C- Barın boyunun yanlış olduğu anlaşılmıştır
D- Nemov jürideki eski eşini tanımıştır

Doğru Cevap: A- Seyirci 15 aralıksız protesto etmiştir

2004 Atina Olimpiyatları'nda gerçekleşen olay, spor dünyasında uzun süre konuşuldu. Rus jimnastikçi Aleksey Nemov, yüksek bar performansıyla jüriden 9,725 puan aldı. Ancak, bu puanlama izleyiciler arasında büyük bir tepkiye yol açtı. Peki, sonrasında ne oldu?

Doğru cevap: A- Seyirci 15 dakika aralıksız protesto etmiştir.

Nemov’un etkileyici performansına rağmen verilen düşük puan, seyircilerin 15 dakika boyunca aralıksız protesto etmesine neden oldu. Bu yoğun protestolar sonucu jüri, puanı yeniden değerlendirerek 9,762’ye yükseltti. Bu olay, jimnastikteki puanlama sisteminin sorgulanmasına ve iki yıl sonra kuralların değiştirilmesine yol açtı. Yeni kurallarla birlikte, jimnastik performanslarının daha adil bir şekilde değerlendirilebilmesi amaçlandı.

40
1
0
1
5
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum