Yurttaş kime denir

Yurttaş kime denir
Yurttaş kime denir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yurt, bir halkın üzerinde egemen olarak yaşadığı, kültür ve uygarlığını oluşturduğu toprak parçasıdır. Yurttaş ise, devlete karşı sorumlulukları olan ve devletin sağladığı haklardan yararlanan bireylere verilen addır.

Sınırları belli toprak parçasına vatan denir. Vatanın eş anlamlısı yurttur. Bir topluluğun bir yeri yurt edinmesi geçimini oradan sağlaması ve neslini o topraklarda devam ettirerek, toprakları müdafaa etme arzusuyla oluşmaktadır.

Aynı yurt üzerinde yaşayan insanların her birine yurttaş denir. Yurttaş kelimesinin eş anlamlısı da vatandaştır. Aynı vatan için ortak kader, ortak kültür, ortak miras haklarına sahip olan kişilere yurttaş denir. Devlet, millet, bayrak için canı pahasına mücadele edenlere yurttaş denir. Yurttaşlık sorumlulukları devlete ve insanların birbirine karşı olarak örfi ve hukuki kanunlar şeklinde yazılı ve yazısız uygulanmaktadır. Her yurttaş vergi verir, erkekler askere gider ve her yurttaş seçme ve seçilme hakkını özgürce kullanmaktadır.

1658
520
1616
382
266
326
1981
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.