Uçurtmanın bir çocuk için önemi nedir

Uçurtmanın bir çocuk için önemi nedir
Sizce uçurtmanın bir çocuk için önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bir çocuk için uçurtmanın önemi büyüktür. Uçurtma, özgürlüğü temsil eder. Çocuk, uçurtma uçururken kendini özgür hisseder, hayaller kurarak farklı dünyalara gider, ufku genişler, arkadaşlarıyla vakit geçirerek eğlenmiş ve kaynaşmış olur. Bu bakımından uçurtmalar, çocukların gelişimini olumlu etkiler diyebiliriz.

Çocukların hayal dünyası çok zengindir. Onlar oynadıkları bir oyunda, izledikleri bir çizgi filmde aslında kendilerini görürler. Kimi zaman oyundaki bir robot ya da karakter, kimi zaman da filmin kahramanı olurlar. Uçurtma da öyle bir şeydir çocuklar için. Uçurduğu her uçurtmada kendisi uçar aslında o sonsuz semalarda. Uçurtmasını izlerken açar kanatlarını süzülür kuşlarla birlikte. Yarışır uçurtmasıyla bembeyaz bulutlarda. Her çocuk uçurtmanın kendisi olur aslında. Hayalleri gerçekleşir o rengarenk uçurtmasıyla. O da uçabilmiştir sonunda özgürce.

32
1
3
2
1
12
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.