Topraktaki bir oyukta bir Hobbit yaşardı cümlesiyle başlayan Hobbit adlı romanın yazarı kimdir

Topraktaki bir oyukta bir Hobbit yaşardı cümlesiyle başlayan Hobbit adlı romanın yazarı kimdir
Topraktaki bir oyukta bir Hobbit yaşardı cümlesiyle başlayan Hobbit adlı romanın yazarı kimdir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Topraktaki bir oyukta bir Hobbit yaşardı cümlesiyle başlayan Hobbit adlı romanın yazarı kimdir

A- J.K. Rowling
B- H.P. Lovecraft
C- H.G. Wells
D- J.R.R. Tolkien

Doğru Cevap: J.R.R. Tolkien

Topraktaki bir oyukta bir hobbit yaşardı." J.R.R. Tolkien'in bu cümleyi büyük ihtimalle 1928-1930 yılları arasında yazdığını bilsek de, bunun tam olarak hangi tarihe karşılık geldiğini tam olarak bilmiyoruz.
John Ronald Reuel Tolkien (d. 3 Ocak 1892 - ö. 2 Eylül 1973), İngiliz yazar, şair, filolog ve akademisyen. Hobbit, Yüzüklerin Efendisi ve Silmarillion gibi fantastik kurgu eserleriyle tanınır. Oxford Üniversitesi'ne bağlı kolejlerde Anglosakson dili profesörü ve İngiliz dili ve edebiyatı profesörü olarak görev yaptı.
Hobbit, İngiliz yazar J. R. R. Tolkien'ın yazdığı fantastik bir çocuk kitabı. 21 Eylül 1937'de yayımlandı ve eleştirmenlerden büyük övgü aldı. İngiltere'nin önemli edebiyat ödülü Carnegie Madalyası'na aday gösterildi ve New York Herald Tribune'dan en iyi kurmaca çocuk eseri ödülünü kazandı. Günümüzde hâlâ popülerliğini sürdürmekte ve çocuk edebiyatının klasikleri arasında gösterilmektedir.

3
1
0
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.