TEOG Sınavında Başarı İçin Bu Noktalara Dikkat!

TEOG Sınavında Başarı İçin Bu Noktalara Dikkat!
Matematik sorularını hangi metotla çözerseniz sonuçtan emin olursunuz? Sosyal Bilgiler ve Türkçe sorularında nelere dikkat etmeli? Soruyu boş bırakmak doğru mu?

İşte TEOG sınavına sayılı günler kala Koray Varol Akademi’nin Kurucusu, Eğitmen Koray Varol’dan hem sınava girecek öğrencilere hem de velilere özel tavsiyeler…

TEOG sınavına sayılı günler kala hem velilerin hem de öğrencilerin heyecanı giderek artıyor. 29 – 30 Nisan tarihinde bir milyondan fazla öğrencinin TEOG’da ter dökeceği düşünüldüğünde sınavda başarıyı yalnızca bilgi değil ufak detaylar getiriyor. Peki, sınava girecek öğrenciler hem sınav esnasında hem de öncesinde hangi noktalara dikkat etmeli? Sınavda başarı getiren ufak detaylar neler?

Çocukların, sınavın tam olarak ne olduğunu bilmediği için kaygı geliştirdiğini ifade eden Eğitmen Koray Varol, “Sınavda başarılı olmak için öncelikle çocuğun o bilgiyi bilip bilmediği üzerinden olaya yaklaşmak gerekir. Çocuk başarılı oldukça güven kazanır. Sınavda neyin, nasıl sorulacağını anlatmak çocuğu rahatlatır, endişelerini azaltır. Bunun için de çocuğa sınava nasıl yaklaşması gerektiğinin anlatılması gerekir” dedi.

Özgüvenin az olması sınava negatif etki yapabilir ancak özgüvenin çok yüksek olması da bazen sınav sonuçlarını olumsuz etkiler diyen Varol, “TEOG sınavları zamanlama olarak diğer seçme ve yerleştirme sınavlarına oranla daha geniş bir süreye sahip sınavlardır. Her test 20 tane soru sarar, 40 dakika verir ve yanlış doğruyu götürmez. Bu 20 sorunun hepsiyle uğraşmak, sonuna kadar hepsini yapmak önemlidir. Matematik ve Fen ve Teknoloji testlerinde sınavı bitirdikten sonra soru kâğıdının üzerinden çözümlerini silip bastan tekrar çözmek, bulunan çözümleri yerine koyarak kontrol etmek hataların önüne geçmek için iyi bir yoldur. Türkçe ve İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi sınavlarında soruları tane tane okuyup sorunun kendi bütünlüğü içinde değerlendirip yapılması çok önemlidir. Özellikle paragraf ve metin verilen sorularda soruyu paragrafa göre cevaplamak gerekir” dedi.

Çocuğun kendi kendini “ben bu sınavı başarırım” diye motive etmesinin sonuçları pozitif anlamda bir tık daha ileri götürdüğünü anlatan Varol, “TEOG gibi yanlışların doğruları götürmediği bir sınavda çocuğun bilmediği soruyu boş bırakmaması gerekir. Ancak cevap verirken en olurunu bulmaya çalışıp onun üzerinden işaretleme yapması önemlidir”

Veliler bu önerileri göz ardı etmeyin!

*Büyükler çocuklarını anlamaya çalışırken genelde kendi dünyalarından bakar. Bu ciddi bir hatadır. Çocuğun farklı bir dili ve olaylara farklı yaklaşımları olduğunu unutmamak gerekir.

*Anne ve babaların, çocuğun inancını arttırıcı konuşmalar yapması önemlidir.

*Çocuğun kendi kendine “ben bunu yapacağım, olmazsa bir daha bir daha deneyeceğim, yapana kadar da ben bunun peşini bırakmayacağım” demesi gerekir.

*Öğrencilerin sınav anında canları sıkılabilir. Sınav esnasında dışarıdaki insanların neler yaptığına değil, öğrencinin teste odaklanması gerekir. Sınava son on gün kala öğrencilerin eksiklerini tespit edip, telafi etmeye çalışması ve konuda yüreklendirilmesi gerekir.

*Ailelerin her hangi bir suçlamada bulunmadan çocuklarına eksiklerini bulma konusunda yardımcı olması başarıyı artırır.

*Çocukların sınav gününde her gün normal olarak yaptıkları kahvaltıyı yapmaları, her aksam uyudukları yatakta uyumaları, her zaman giydikleri kıyafetleri giymeleri kendilerini rahat ve doğal hissetmeleri önemlidir.

*Her çocuğu mutlaka tetikleyen bazı cümleler, filmler veya bazı hareketler vardır. Sınavdan önce ailelerin bir süre çocuğun hareketlerini gözlemlemesi gerekir. Bunları yakalamak azmini ve inancını tetikleyici hareketleri yapmak çocuk için önemlidir. 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.