TEOG Sınavı Ne Zaman Yapılacak 1. Dönem Soruları

TEOG Sınavı Ne Zaman Yapılacak 1. Dönem Soruları
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) 23-24 Kasım tarihlerinde yapılacak.iyi bir gelecek için iyi bir okula girmek isteyen öğrenciler sınav hazırlıklarına başlamalı.

1.TEOG sınavları 23-24 Kasım tarihlerinde yapılacak…Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz, “8. sınıf öğrencilerinin sınav için form tutmaya başlamaları gerekiyor” diyor. TEOG Sınavı Ne Zaman Yapılacak 1. Dönem Soruları Nasıl Olacak?

1.TEOG’da öğrencileri en çok zorlayacak sınav

“TÜRKÇE” olacaktır

Bu yıl ilk etabı 23-24 Kasım’da gerçekleşecek sınav ile ilgili öğrencilerin üzerine düşen sorumluluklar nelerdir? Sınava nasıl hazırlanmak gerekiyor? Sınav soruları hangi konulardan gelecek? Bu soruları Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz yanıtladı.

Hatice Yılmaz; “Hazırlık sürecini sağlıklı geçiren ve akademik olarak tüm derslerden gerekli konuları tamamlamış olan bir öğrenci mutlaka başarır” dedi.

23-24 Kasım 2016 tarihinde yapılacak 1.TEOG sınavında öğrenciler birinci gün Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İkinci gün Fen Bilimleri, TC İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil den sorumludurlar.

1. Dönem Mazeret Sınavları 10-11 Aralık 2016

Her sınavda sınav süresi 40 dakika, soru sayısı 20’dir.

Öğrencilerin TEOG’da sorumlu olduğu derslerle ilgili kazanımlar MEB- Talim ve Terbiye Kurulu tarafından yayınlanmış durumdadır.

Buna göre Türkçe’den;

Fiilimsiler ile ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama ile ilgili 11 kazanımda sadece 2 kazanımdan sorumlular. (Cümlenin temel ve yardımcı öğeleri)

Matematik’ten;

Sayılar ve işlemler ünitesine bağlı (Çarpanlar ve katlar, üslü ifadeler, kara köklü ifadeler) üç konudan sorumlular.

Fen Bilimleri’nden;

İnsanda üreme, büyüme ve gelişme, Canlılar ve Hayat ünitesinden

Basit makineler / Fiziksel olaylar ünitesinin sadece Basit Makinesinden sorumlular.

İnkilap Tarihi;

Bir Kahraman Doğuyor, Milli Uyanış, Ya İstiklal Ya Ölüm ünitesinin bir bölümünden sorumlular.

Din Kültürü;

Kaza ve Kader, Zekat Haç ve Kurban ünitesinden paylaşma ile ilgili olan bölümden sorumlular.

İngilizce;

Öğrenciler İngilizce’den üç konudan sorumlular.

Birinci TEOG’da öğrencilerin en çok zorlayacak sınav “Türkçe” olacaktır

Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz, Birinci TEOG’da öğrencilerin en çok zorlanma ihtimalinin olduğu dersin Türkçe olabileceğinin altını çizdi. Yılmaz, “Türkçe ile ilgili konulara yönelik kavramlar ve her kavrama yönelik alt bilgilerin çokluğu öğrencilerin TEOG’da Türkçeden zorlanmalarına neden olmaktadır” dedi.

Hatice Yılmaz, “öğrencilerin Türkçe dersinden başarılı olabilmeleri için öncelikle okuma, anlama, yorumlama ve okuduklarından çıkarım yapabilme becerilerinin gelişmiş olması gerekmektedir. Bu beceriler öğrencinin öğrenim hayatı boyunca edinmiş olması gereken becerilerdir. Aynı şekilde matematik her yıl eski bilgilerin üzerine yeni bilgiler eklenerek öğrenilen bir derstir. Müfredat programı hazırlanırken her yıl öğrencinin bir önceki yıl öğrendiği konuları unutmadığı düşünülerek oluşturulur. Öğrencinin 8. sınıf matematik konularını anlayıp kavrayabilmesi 5.,6. ve 7. Sınıf bilgilerinin de eksiksiz olmasını gerektirir. Türkçe ve Matematik derslerinde başarılı olan dili ve matematiksel kavramları kullanma becerileri gelişmiş öğrencilerin tüm derslerde başarılı olma ihtimali oldukça yüksektir” dedi.

Sınava kadar olan sürede öğrenciler ve yapmalı?

Öğrencilerin öncelikle MEB Talim ve Terbiye Kurulunun sayfasından sınavda sorumlu oldukları ünite, konu ve kazanımları gösterir tabloları inceleyip sınava bu kazanımları bilerek çalışmaları gerekiyor.

İkinci olarak çalışmaya başladıkları her konu ile ilgili fark ettikleri bilgi eksiklerini geçmiş yıllarından kitaplarından tamamlama alışkanlığı edinmeleri gerekiyor.

Matematiksel işlem gerektirmeyen dersleri daha etkin öğrenmek için ertesi gün derste işlenecek konuyu en az iki defa okuyarak derse girmiş olmaları, dersi dikkatle dinleyip anlamadıklarını sormaları ve öğretmenin önemle üzerinde durduğu bölümleri işaretleyerek tekrarını yaparken bu bölümleri dikkatle çalışmaları gerekiyor.

Sayısal işlem gerektiren derslerde başarı için derse katılmak, sınıfta çözülen tüm soruların çözümünü deftere kaydetmek ve işlemleri yapmaya özel önem vermek gerekiyor. Elbette günün tekrarı ve ödevleri günü gününe yapmak öğrenilen bilgileri geliştirmek için farklı kaynaklardan soru çözmek sınava hazırlanmanın olmazsa olmazlarıdır.

Sınavlara hazırlanırken öğrencilerin en çok yaptığı hata ise kendilerine uyguladıkları testlerde yanlış çözdükleri soruların doğrusunu öğrenmek için çaba harcamamalarıdır.

Oysa bizi başarılı yapan yaptığımız yanlışları doğruya çevirmektir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.