Şubat ayında duyuru yapılıp 20 bin öğretmen alınacak

Şubat ayında duyuru yapılıp 20 bin öğretmen alınacak
Milyonlarca atama bekleyen öğretmenin merakla beklediği haber geldi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 2017 öğretmen alımı ile ilgili son dakika açıklama yaptı.
TEOG yerine geçecek yeni sisteme ilişkin açıklama yapan Yılmaz, 20 bine yakın öğretmen alımı yapılacağının müjdesini verdi.
TEOG yerine gelecek yeni sistemi açıklayan İsmet Yılmaz atama bekleyen öğretmen adaylarını sevindiren haberi canlı yayında verdi. Yılmaz yaptığı açıklamada "Biz önümüzdeki yıl 20 bine yakın öğretmen alacağız. Son rakamı Maliye Bakanımız ve Çalışma Bakanımız ile bir araya geleceğiz. 20 bin öğretmen alımı için şubatta duyuru yapacağız" dedi.

YENİ SİSTEMİ AÇIKLADI

Liseye geçişte kaldırılan TEOG sistemi yerine getirilecek sistem Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından açıklandı. Yeni sistemin adı; 'Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi' oldu. Yılmaz, bu sistemle sınav zorunluluğun kalktığını açıkladı. 'Öğrencilerin yüzde 90'ı adresine yakın okullara yerleştirilecek. Kalan yüzde 10 için, isteyen 8. sınıf öğrencilerinin gireceği bir sınav sistemi hazırladık' dedi. Yılmaz yeni sistemin adının, 'Veli Tercihli Yeni Kayıt Sistemi' olarak da dile getirilebileceğini söyledi.

20 BİN ÖĞRETMEN ALINACAK

Yılmaz konuşmasının sonunda "Öğrenci sayısını indiremezsiniz o halde öğretmen sayısını artırmamız lazım. Öğretmen yaş ortalamamız 40 yaşın altında. Genç olan öğretmenin hizmet içi eğitim ihtiyacı da biraz daha fazla deniyor. Buna da dikkat etmek gerekiyor. Biz önümüzdeki yıl 20 bine yakın öğretmen alacağız. Son rakamı Maliye Bakanımız ve Çalışma Bakanımız ile bir araya geleceğiz. 20 bin öğretmen alımı için şubatta duyuru yapacağız" dedi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum