Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın toplumumuzdaki önemi

Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın toplumumuzdaki önemi
Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın toplumumuzdaki önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sosyal dayanışma ve yardımlaşma toplumda önemli bir yere sahiptir. Birlik ve beraberliğin sağlanması, barış ve huzur ortamının tesis edilmesi, güven ve düzen ortamının sağlanması sosyal yardımlaşma ve dayanışmaya bağlı olarak gerçekleşmektedir. Sosyal yardımlaşma toplumun yapıcı bir unsurudur.

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma faaliyetleri sivil toplum örgütleri tarafından yapılmaktadır. Sivil toplum örgütleri eğitim, sağlık, kültür ve çevre başta olmak üzere siyasi ve dini alanlarda da yardım ve dayanışma sağlamak amacıyla faaliyet gösterirler. Ulusal ya da uluslararası çalışırlar. Doğal afetlerde, savaş alanlarında dayanışma ve yardımlaşma ile sorunların çözülmesinde etkin rol oynarlar.

İnsan, doğası gereği toplumsal bir varlıktır. Yalnız yaşaması mümkün değildir. Birlikte yaşamanın gereği olan dayanışma ile insanlar yardımlaşmayı, birlikte iş yapmayı öğrenirler. Dayanışma sayesinde insanlar daha çabuk ve daha çok iş yapabilir. Atalarımız bu konuda "Bir elin nesi var, iki elin sesi var" diyerek, birlik, beraberlik ve dayanışmanın önemini vurgulamışlardır.

Yardımlaşma ve dayanışmanın önemi nedir, madde madde yazalım:

  • Toplum arasındaki ilişkileri geliştirir.
  • Topluma aitlik duygusu gelişir.
  • Toplumun parçası olma duygusu gelişir.
  • İnsanlara yardım eden insanlar da başka insanların yardım etmesi için onlara ilham verir.
  • İnsanlar hep birlikte daha mutlu olur.
  • İnsanlar daha fazla insanlara güvenebileceklerini anlarlar.
  • İnsanlar yalnız olmadıklarını, etraflarında onlara destek olan insanlar olduklarını görürler.

1146
1555
158
172
97
114
665
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.