SBS ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? E Okul

SBS ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? E Okul
2013 SBS ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? SBS yerleştirme sonuçları ne anlama geliyor? Yeni yılda SBS'nin yerine ne gelecek? SBS 2013 kayıt dönemi ve ek yerleştirmeler hakkında tüm detaylar burada.

SBS 2013 kayıt döneminin bitmesine ramak kaldı. MEB tarihinin son SBS sınavında kayıt dönemiyle birlikte mutlu sona ulaşılıyor. 16 Ağustos 2013 tarihinde, yani yarın akşam 17.00'da kayıt dönemi sona erecek olan SBS 2013 seneye yepyeni bir sınav sistemiyle öğrencilerin karşısına çıkacak. Yeni sistem 6 yeni sınav şeklinde gerçekleşecek.

SBS 2013 maratonunda son dönemece girildi. Puanları MEB tarafından açıklanmış olan lise adayları, heyecanla tercihlerini gerçekleştirdiler ve kazandıkları okullara kayıtlarını yaptırıyorlar. Hangi okula gideceklerini belirleme yolunda önemli bir sıçrama tahtası olacak olan kayıt dönemi yarın saat 17.00 itibariyle sona eriyor. Kayıt döneminin hemen sonrasında başlayacak olan ek yerleştirmeler ise, asillerden boşta kalan kontenjanlara yerleştirilme şeklinde gerçekleşecek.


KAYITLAR SONA ERİYOR

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarına göre sınavla öğrenci alan okullara kayıtlar için verilen süre, yarın sona erecek.

Ortaöğretime Yerleştirme Sistemi çerçevesinde yerleştirme işlemleri, Ortaöğretime Yerleştirme Puanına (OYP) göre gerçekleştirilmiş ve sonuçlar 6 Ağustos 2013’te açıklanmıştı.


Tercihlerinden birini asıl olarak kazanan öğrencilere okul kaydını yaptırması için 12 Ağustos’tan itibaren verilen süre, yarın saat 17.00’de sona erecek. Bu zaman içinde kayıt yaptırmayan öğrenciler bu haklarını kaybedecek.


Kayıt dönemi sona erdikten sonra, yarın saat 19.00’dan itibaren boş kalan kontenjanlara yedek listeden yedeklik sırası dikkate alınarak kayıt hakkı kazanan öğrenciler ilan edilecek. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar öğrenciye, daha önce açıklanan yedek sırası dikkate alınarak kayıt hakkı verilecek.


SBS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yedek kayıt döneminde, boşalan kontenjanlar için yedek listede yer alan sıradaki öğrenciye kayıt hakkı verilmesi işlemi, 26 Ağustos 2013 saat 17.00’ye kadar sistem tarafından otomatik olarak yapılacak. 19-26 Ağustos 2013 tarihlerinde, yedek kayıt dönemi içerisinde yedek listeden kayıt hakkı kazanan sıradaki öğrencilerin ilanı, her gün saat 19.00 da açıklanacak.

26 Ağustos 2013 saat 19.00 itibarıyla kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları ise 29 Ağustos 2013 saat 17.00’ye kadar devam edecek.

Yedek listeden başka bir okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler, verilen kayıt süresi içerisinde kayıtlarını yaptırmamaları durumunda bu hakkını kaybedecek. Herhangi bir okula kayıtlı iken yedek listeden başka bir okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler bu haklarını kullandıkları takdirde, bir önceki okuldaki kayıtları sistemden otomatik olarak düşecek.


KAYIT HAKKI KAZANAMAYAN ÖĞRENCİLER

Yapılan yerleştirmelerin sonucunda herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilemeyen, yerleştirildiği halde kayıt yaptırmayan veya kayıt yaptırıp da daha sonra sildiren öğrenciler sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptırabilecek.

Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının "çok programlı liselerin (ÇPL) bünyesindeki genel liselerin, imam hatip liselerinin ve meslek liselerinin" 9. sınıflarına yeni öğrenci kayıtları ise 29 Ağustos 2013 tarihine kadar sürecek.

Bu okullara kayıtlar e-kayıt sistemi ile elektronik ortamda yapılacak. Sınavsız öğrenci alan çok programlı liselerin bünyesindeki genel liselere, imam hatip liselerine ve meslek liselerine kayıt yaptırmak isteyenler bölge sınırlaması olmaksızın 10 okul tercihi yapabilecek. Öğrenciler hem imam hatip liselerine hem meslek liselerine hem de ÇPL bünyesindeki genel liselere kayıt yaptıramayacak.

YENİ SBS SİSTEMİ NASIL OLACAK?

Türkçe, Fen, Matematik, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ve Din Kültürü’nden sınavlar aralık ve nisan ayı sonunda yapılacak.


Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eylül ayında açıklayacağı, SBS’nin yerine getirilecek yeni sistemin detaylarına VATAN ulaştı. Buna göre sınav, “Türkçe”, “Matematik”, “Fen ve Teknoloji”, “İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük”, “Yabancı Dil” ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” derslerinden yapılacak. Sınava giremeyen öğrenci 1 hafta sonra telafi sınavına girebilecek. Testlerde yanlışlar doğruyu götürmeyecek.

- DİN KÜLTÜRÜ DE ORTAK SINAV:

Ortaokul 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan yazılı sınavlardan bir tanesi merkezi sınav olarak gerçekleştirilecek. Sınavlar temel dersler olan “Türkçe”, “Fen ve Teknoloji”, “Matematik”, “T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük”, “Yabancı Dil”, “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” derslerini içerecek.


- ARALIK VE NİSAN’DA:

Sınavlar Aralık ve Nisan ayı sonunda ve o zamana kadar işlenilen müfredata uygun konulardan yapılacak. Merkezi sınavlar her ders için ayrı ayrı yapılacak.

- YANLIŞLAR DOĞRULARI GÖTÜRMEYECEK:

Sınavda çoktan seçmeli sorular (4 seçenekli) sorulacak. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek. 3 sınavı olan derslerden 2. sınav, 2 sınavı olan derslerden ise 1. sınav merkezi olarak yapılacak.

- BAŞKA ÖĞRETMENLE:

Öğrenciler kendi okullarında (olağanüstü haller dışında) sınava girecekler. Sınav salon başkanları ve gözetmenler, görev yaptıkları okulun dışında farklı bir okulda görev yapacaklar. Sınav görevlendirmeleri il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince gerçekleştirilecek.

- TELAFİ:

Geçerli bir özrü sebebiyle sınava giremeyen öğrenciler için sınavı takip eden haftada telafi sınavı yapılacak. Telafi sınavı, il ve ilçe merkezindeki sınav merkezlerinde yapılacak, öğrenciler bu sınava kendi okullarında giremeyecek.

- ÖĞRETMEN NOTU YÜZDE 40 ETKİLİ:

Öğrencilerin dönem puanı, merkezi ortak sınavlar ile öğretmenler tarafından verilen puanlardan oluşacak. Öğrencinin merkezi yazılılardan aldığı puanlar yüzde 60 oranında etkileyecek.Öğretmeni tarafından verilen notlar ise yüzde 40 olarak etki edecek.Yerleştirme ortalaması bulunacak.

- HER YIL FARKLI:

Öğrencilerin 6. sınıftaki puanları yüzde 10, 7. sınıftaki puanları yüzde 20, 8. sınıftaki puanları da yüzde 70 oranında etki edecek. 6, 7 ve 8. sınıfların yıl sonu başarı puanlarının ağırlıklandırmasına göre oluşan puan, öğrencinin bir sonraki eğitim basamağında devam edeceği okulu belirleyecek. Öğrencilerin gitmek istedikleri okullara yönelik olarak yaptıkları tercihler, puan esasına göre ve şeffaf bir şekilde değerlendirilecek ve liselere merkezi yerleştirme gerçekleştirilecek.


Devamsızlık dahi etkili

Liseye yerleştirmede puanların eşit olması durumunda “Tercih önceliği”, “Sırasıyla 8, 7 ve 6. sınıflardaki yıl sonu Başarı puanı yüksekliği”, “Okula özürsüz devamsızlık oranının azlığı”, “Doğum tarihinin daha sonra olması“, “Tercih başvuru tarihinde öğrencinin ikametine yakınlık durumu”na bakılacak.


MEB, okullarda yapılacak sınavlarda “yazılı” uygulamasından geçici bir süre vazgeçti. Sistem oturana kadar merkezi sınavlar test olarak yapılacak. Sistemin oturmasının ardından ise merkezi sınavların yazılı şeklinde yapılması hedefleniyor. Testlerdeyanlışlar da doğruları götürmeyecek.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.