Peygamberlerin özelliklerinden hangilerini hayatımıza uygulayabiliriz

Peygamberlerin özelliklerinden hangilerini hayatımıza uygulayabiliriz
Peygamberlerin özelliklerinden hangilerini hayatımıza uygulayabiliriz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamberlerin özelliklerinden doğru olmalarını, emanete sahip çıkmalarını, yalan söylememelerini, günah işlememeleri gibi özelliklerini hayatımıza uygulayabiliriz. Peygamberlerin doğru dürüst olmaları, yalan söylememeleri, emanete hıyanet etmemeleri, çokça ibadet etmeleri konularındaki özelliklerini hayatımıza uygulayabiliriz.

Peygamberlerimizin özelliklerine baktığımızda, dürüst, iyi niyetli, ibadet yapan, güvenilir, emanete sahip çıkan hıyanet etmeyen, yalan söylemeyen, gibi özellikleri vardır. Peygamberlerin bu özelliklerini bizler de günlük yaşamımızda örnek olarak kullanabiliriz.

Bunları günlük yaşamımıza uygulamak çok da zor olan bir şey değildir, ancak insan nefsini bastırdığı zaman nefsinin isteklerine karşı çıktığı zaman tüm bunları rahat bir şekilde başarabilir, burada önemli olan nefsin terbiyesidir.

584
68
572
47
58
347
158
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum