Peygamberimizin ailesinde çocuklar kendini nasıl hisseder

Peygamberimizin ailesinde çocuklar kendini nasıl hisseder
Peygamberimizin (s.a.v.) ailesinde çocuklar kendini nasıl hisseder, hangi duyguları yaşardı bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamberimizin (s.a.v.) ailesinde çocuklar kendini iyi, mutlu, güvende ve huzurlu hissederlerdi. Çünkü Peygamberimiz (s.a.v.) çocuklara karşı ayrı bir önem ve merhamet göstermiştir.

Hz. Peygamber bir hadisinde, "Eğer süt emen çocuklar, beli bükük yaşlılar, otlayan hayvanlar olmasaydı, üzerinize azab sel gibi inerdi.", buyurarak azab-ı ilahiyyeye engel unsurlardan ilkinin, "sabiler" (süt emme çağındaki bebekler) olduğuna dikkat çekmiştir. O'nun, çocuklarla olan bütün ilişkilerinde, çocukları önemsediğini ve onlara değer verdiğini hissetmek mümkündür.

"Ailesine karşı Hz. Peygamber'den daha şefkatli hiç kimseyi görmedim. Oğlu İbrahim'in, Medine'nin kenar mahallelerinden birinde oturan bir sütannesi vardı. Bu sütannenin kocası demircilik yapmaktaydı. Her gün çocuğu görmek için oraya giden Hz. Peygamber, varınca duman dolu eve girer, çocuğunu kucaklayarak bağrına basar, koklar ve öperdi." 

452
272
331
72
72
250
72
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.