Peygamberimiz çocukluk yıllarında nasıl bir çocuktu

Peygamberimiz çocukluk yıllarında nasıl bir çocuktu
Sizce Peygamberimiz (s.a.v) çocukluk yıllarında nasıl bir çocuktu, Peygamberlik döneminden farklı huy ve davranışları olabilir mi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamber efendimiz çocukluk yıllarında da merhametli, dürüst ve sevecen bir çocuktu. Yalan söylemezdi, dürüst davranırdı. Adil ve hoşgörülüydü. Emanete sahip çıkardı. Peygamberlik döneminden farklı huy ve davranışları yoktu.

Küçük Muhammed (sav) sütannesine ve süt babasına karşı çok saygılıydı. Süt kardeşleri ile de çok iyi geçiniyordu. Sa’doğullarından birçok arkadaş edinmişti. Hiç kimseye hiçbir zaman kötü bir söz söylememişti. Kendinden büyükleri sayar, küçükleri severdi. Hiç kimseyi incitmez, kimsenin kalbini kırmazdı. Kendisiyle şakalaşanlara karşı ileri gitmez, kibarlığını bozmazdı. Konuşurken alçak sesle ve tane tane konuşurdu. Gereksiz konuşmaz, bağırıp çağırmazdı. Başı boş gezinmez, ev işlerinde bile sevgili sütannesine yardımcı olmaya çalışırdı.

2161
586
2131
178
219
143
2028
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum