Ay'da yürüyen ilk insan olan Neil Armstrong Ay'a giderken yanında hangisinden parçalar götürmüştür

Ay'da yürüyen ilk insan olan Neil Armstrong Ay'a giderken yanında hangisinden parçalar götürmüştür
Ay'da yürüyen ilk insan olan Neil Armstrong Ay'a giderken yanında hangisinden parçalar götürmüştür sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Ay'da yürüyen ilk insan olan Armstrong Ay'a giderken yanında hangisinden parçalar götürmüştür

A- Galileo'nun teleskobu
B- Newton'un peruğu
C- Wright Kardeşlerin uçağı
D- Einstein'in beyni

Doğru Cevap:  Wright Kardeşlerin uçağı

Neil Armstrong, Wright Kardeşler'in uçağından bir ahşap parçasını yanına aldı. Wright Kardeşler, 1903 yılında kayıtlı ilk uçuşu gerçekleştirmişti. Neil Armstrong, havacılık sektörünün atılım yapmasını sağlayan Wright Kardeşler'in uçağından bir ahşap parça alarak onların başarılarını sembolize etmek istedi. Armstrong bu parçayı kişisel tercih kitine koydu. Bütün eserler şu anda Washington DC'deki Smithsonian Müzesi'nde bulunuyor. 

Neıl Armstrong: 21 Temmuz 1969… O gün tüm Dünya'da nefesler tutuldu çünkü insanoğlu ilk kez Dünya dışında bir gök cisminde adım atacaktı. Ve bu ilk adımı atan kişi de Neil Armstrong oldu. Apollo 11 misyonu kapsamında 20 Temmuz'da Ay'a giden ve bir gün sonra ilk ayak basan insan olarak anılan Armstrong'un “Benim için küçük, insanlık için büyük bir adım” sözü de tarihe geçti. Neil Armstrong, 25 Ağustos 2012 tarihinde, 82 yaşında hayata veda etti.
Wright kardeşlerin 17 Aralık 1903'te Kuzey Karolina'da Orville'in kontrolünde havalanan ilk uçağı aerodinamik ses teorisine bağlı kalınarak yapılmıştı. Bu uçak iki pervaneliydi. Pilotla birlikte ağırlığı 335 kg'dı. Orville birinci denemede 12 saniye uçtu ve sadece 37 metre mesafe kat etti.
Neil Louis Armstrong (d. 5 Ağustos 1930 - ö. 25 Ağustos 2012), Amerikalı astronot, Ay'a ilk ayak basan insan.
5 Ağustos 1930'da Wapakoneta, Ohio'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimi sırasında izcilik yaptı. Purdue Üniversitesi'nde havacılık ve uzay mühendisliği okudu. Kore üzerinde Amerikan Deniz Kuvvetleri pilotu olarak 78 saat uçuş yaptı. 1956 yılında evlendi, eşinden üç çocuğu oldu. ABD uzay programına astronot olarak katılmak için başvurdu, denemelerden başarıyla geçti. Gemini 8 uçuşuyla ilk kez uzaya gitti. 20 Temmuz 1969 tarihinde Apollo 11 ile yaptığı ay yolculuğunda aya ilk ayak basan insan oldu.

62
61
61
43
122
87
1020
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
4 Yorum