Merkezi yerleştirme nedir

Merkezi yerleştirme nedir
Merkezi yerleştirme nedir, merkezi yerleştirme hangi kriterlere göre yapılır, Merkezi yerleştirmede tercih yapabilmek için yerel yerleştirme tercihi yapmak zorunlu mudur detaylar haberimizde...

Merkezi Yerleştirme nedir

Merkezî Yerleştirme, Merkezi Sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda merkezî sınav puanı üstünlüğüne göre yapılan yerleştirmedir.

Merkezi Yerleştirmede tercih yapabilmek için Yerel Yerleştirme tercihi yapmak zorunlu mudur

Evet. e-Okulda kayıtlı öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okulları tercih edebilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

Öğrenciler, Merkezi Sınav Puanına göre öğrenci alan okullardan kaç tercih yapabilirler

Merkezi Sınava giren öğrenciler, Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamladıktan sonra, Merkezi Sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla on (on) okul tercihinde bulunabilirler.

Merkezi Yerleştirme hangi kriterlere göre yapılır

Merkezî sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına merkezî sınav puanı üstünlüğüne göre yerleştirme yapılır.

Merkezî sınav puanının eşitliği hâlinde sırasıyla;

  1. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğüne,
  2. 8’inci sınıftaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne,
  3. 7’nci sınıftaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne,
  4. 6’ncı sınıftaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne,
  5. 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına,
  6. Tercih önceliğine,
  7. Öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana bakılarak yerleştirme yapılır.

1
0
0
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.