Mehmet Mustafa GÖKSU kimdir

Mehmet Mustafa GÖKSU kimdir
Katar Devleti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Mehmet Mustafa GÖKSU atanmıştır.

1 Temmuz 2020 Resmi gazetede yayınlanan atama kararına göre Katar Devleti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Mehmet Mustafa GÖKSU atanmıştır.

Adıyaman Gölbaşı doğumlu Mehmet Mustafa Göksu Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Körfez Ülkeleri temsilcisiydi.

Katar Büyükelçisi olarak atanan Mehmet Mustafa Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun kardeşidir.

25.02.1966'de Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde doğdu. Orta ve lise tahsilini Gaziosmanpaşa İHL’nde tamamladı. 1994 yılında Medine İslam Üniversitesi’nden mezun oldu.

1996'da Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde yüksek lisansını tamamlayarak 1997 yılında aynı üniversitede doktora programına kabul edildi ve 1998’de doktora ders dönemini tamamladı.

1998 yılı ders dönemi sonrasında dil eğitimi ve akademik çalışma amacıyla Amerika’da Saint Rose Koleji’nde ve Kanada'da Toronto Üniversitesi’nde bulundu.

1999-2005 yılları arası Almanya’da ayakkabı ve terlik pazarlama alanında faaliyet gösteren Gezer GMBH’nin ve Suudi Arabistan’da ise yabancı yatırımcı sıfatı ile faaliyete başlayan IDB Hotel Management şirketlerinin kurucu genel müdürlüğünü yaptı.

2005 yılında tekrar doktora çalışmalarına başladı ve 2007 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Anabilim Dalı’nda doktor unvanını aldı.

Kanada’da bulunduğu 2008-2010 yılları arasında çalışma hayatının yanında Kanada Toronto’da Seneca College’de İş İdaresi ve Dış Ticaret eğitimi aldı.

2011-2020 yılları arasında Riyad’da T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Körfez Ülkeleri Temsilciliği görevini yürüttü.

2016 yılından bu yana Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyet Üyesidir.

Çok iyi derecede Arapça ve İngilizce bilmektedir. Evli ve dört çocuk babasıdır.

14
504
3
1
16
42
367
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.