Maskesiz sokağa çıkma yasağı olan iller

Maskesiz sokağa çıkma yasağı olan iller
Corona virüsü tedbirleri kapsamında il hıfzıssıhha kurulları tarafından alınan kararlar doğrultusunda 42 şehirde, bazıları il geneli bazıları da kısmı olmak üzere maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.

Corona virüsü tedbirleri kapsamında il hıfzıssıhha kurulları tarafından alınan kararlar doğrultusunda 42 şehirde, bazıları il geneli bazıları da kısmı olmak üzere maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.

42 ilde (Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Denizli, Düzce, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şırnak, Tunceli, Uşak, Zonguldak, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize ve Şanlıurfa) maske kullanımı zorunlu hale getirildi.

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMANIN CEZASI NE KADAR

Maskesiz sokağa çıkanlar ve belirtilen önlemleri ihlal edenler hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282.maddesi uyarınca idari para cezası uygulanacağı açıklandı. Hıfzısıhha Kanunu Madde 282: Bu Kanunda yazılı olan yasaklara aykırı hareket edenler veya zorunluluklara uymayanlara, fiilleri ayrıca suç oluşturmadığı takdirde, ikiyüzelli Türk Lirasından bin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir.

Kaynak:Eğitim Sistem

9
10
7
6
7
7
25
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.