Liselerde Değişen Ders Saatlerine göre Öğretmen ihtiyacı artan ve azalan branşlar

Liselerde Değişen Ders Saatlerine göre Öğretmen ihtiyacı artan ve azalan branşlar
Dün yayımlanan MEB Haziran ayı Tebliğler Dergisi’nde yer alan değişiklilerle lisede birçok dersin haftalık ders saati sayısının değiştiğiyle ilgili haberimiz sitemizde yer almıştı.
Bu haberimizin içeriğinde de yer aldığı gibi bu köklü ve önemli değişiklikler sonrasında birçok branşla ilgili ihtiyaç ve norm fazlası oluşma durumu ortaya çıktı. Özellikle öğretmen atamalarında bu değişiklikler son derece önemliydi.

Yeni Dönemde İhtiyacı Azalacak-Artacak Branşlar

Biyoloji: 9 ve 10. sınıflara haftalık 3 saat olarak okutulan ders yeni çizelgeye göre artık haftalık 2’şer saat olarak okutulacak. Bu nedenle bazı okullarda Biyoloji Öğretmenlerinin norm fazlası olma durumu var. Ayrıca bundan sonraki süreçte Biyoloji atamalarının azalacağı ön görülebilir.
 
İngilizce: Anadolu liselerinin 9. sınıflarında haftalık 6 saat okutulan İngilizce dersi artık yeni çizelgeye göre haftalık 4 saat olarak okutulacak. Bu durumda ihtiyaç sayısı azalacak branşlardan biri de İngilizce olacaktır.
 
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: Haftalık 1 saat okutulan ders gelecek sene kademeli olarak liselerde haftalık 2 saat okutulacak. Bu nedenle branşın atama sayısında ciddi bir artış ön görülüyor.
 
Felsefe: 11. sınıflarda zorunlu olarak okutulan ders yeni çizelgeye göre artık 10. sınıflarda da zorunlu oldu. Bu nedenle Felsefe branşının da atamaları artacaktır. Özellikle felsefe atamasının yapılmayacağı haberlerinin ardından gelen bu değişiklik atama bekleyen felsefe öğretmenlerini sevindirdi.
 
Resim: Görsel sanatlar dersi de artık liselerde haftada 2 saat olarak okutulacak. Bu durumda atamalar da ciddi sayıda artış olacaktır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.