Leyl suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada

Leyl suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada
Leyl suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, Leyl suresi fazileti ile ilgili hadisler ve rivayetler, Leyl suresi kaç sayfadan oluşur, Leyl suresi toplam kaç sayfa, Arapça 595 nasıl yazılır detaylar haberimizde.

Leyl suresi 595. sayfada ve 30. cüzde yer almaktadır. Mekke döneminde inmiştir ve 21 âyettir. Leyl, gece demektir. Mushaftaki sıralamada doksan ikinci, iniş sırasına göre dokuzuncu sûredir. A‘lâ sûresinden sonra, Fecr sûresinden önce Mekke’de inmiştir.

Leyl suresinin konusu

Sûrede insanoğlunun iki zıt huyundan, cömertlik ve cimrilikten bahsedilir; imanla cömertlik ve imansızlıkla cimrilik arasındaki ilişkiye dikkat çekilir.

Arapça 595 nasıl yazılır : ٥٩٥

Leyl Suresi’nin Fazilet ve Sırları

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim Leyl suresini (vird olarak) okursa (ve gereğini de yaparsa), Allah razı olacağı şeyi ona ihsan eder, onu zorluktan kurtarır. Kolay olana (cennete) ulaştıracak (amelleri) ona kolaylaştırır."(Ebûl-Leys Semerkandî, Tefsirul-Kur’ân, 6/437; Ebu Suud Efendi, Ebû Suud Tefsiri (İrşâdü Aklis-Selim), 9/168)

Kim Leyl sûresini okursa, Allahü teâlâ ona, râzı oluncaya kadar (istediğini) verir ve zorluklardan muâf tutar ve ona kolaylık verir. (Hadîs-i şerîf-Kâdı Beydâvî Tefsîri)

Rivayet edildi ki:

  • 180 defa okuyan fakirlikten kurtulur.
  • Sara tutan bir kimsenin kulağına bu sure 3 kere okunursa Allah’u Teala’nın yardımı ile şifa bulur.
  • Her türlü korkudan emin olmak için 7 kere okunur.
  • Her kim sara hastasının kulağına Leyl suresini okursa, Allah’ın izniyle şifa olur.

19
0
1
1
1
4
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.