KPSS Tercihi öncesi aday işlemleri şifrenizi hazırlayın

KPSS Tercihi öncesi aday işlemleri şifrenizi hazırlayın
2012 KPSS puanlarıyla yapılacak ilk yerleştirme 19-28 Kasım arasında olacak. Tercihler ÖSYM resmi websitesi üzerinden online olarak yapılacak. Adaylar aday işlemleri şifresi ile sisteme giriş yaparak tercihlerini bildirecek. Ancak bazı adaylar bu şifrenin

Aday işlemleri şifresi nedir?

ÖSYM sınavlarına yönelik olarak adayların başvuru yenileme, bilgilerini güncelleme, sınav giriş belgelerini inceleme, sınav sonuçlarını öğrenme, tercih yapma, tercih sonuçlarını öğrenme gibi işlemleri yapabilmek için aday işlemleri sistemine girişte kullandıkları şifredir.

Şifre neden önemlidir?

Şifresi olmayan adaylar ÖSYM sistemine girişi mümkün olmadığı için 19-28 Kasım tarihlerinde KPSS tercihi yapamayacaklardır.

Şifre adaylara nasıl veriliyor?

ÖSYM tarafından yapılan herhangi bir sınava başvururken (aday daha önce sistemde kayıtlı değilse yani hiçbir ÖSYM sınavına katılmadıysa) Başvuru Merkezlerinde adaylara aday işlemleri şifresi ücretsiz olarak verilmektedir.

Bu şifre, adayın sisteme ilk girişinde aday tarafından bizzat değiştirilir ve yeni şifre kullanılmaya devam edilir.

Şifre ile hangi işlemler yapılıyor?

1- sınav başvurusu yapma,

2- tercih bildirme

3- başvuru ve tercih bilgilerinde değişiklik yapma

4- sınava giriş belgesi edinme

5- sınav sonuçlarını öğrenme

6- yerleştirme bilgilerini edinme

Şifre nasıl kullanılıyor?

ÖSYM sitesi üzerinden yukarıda bahsettiğimiz işlemleri yapmak isteyen adaylar “http://ais.osym.gov.tr" adresine girerek buraya TC Kimlik Numaralarını ve Aday İşlemleri Şifrelerini yazarak sisteme giriş yapabilirler.

Şifresini unutan adaylar ne yapmalıdır?

1- Online Şifre Yenileme: ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebilirler. Bunun için belirtilen internet adresinden “Şifremi Unuttum” alanına girmeleri burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları (Sorulara verilen cevaplar, daha önce sistemde şifre değişikliği yapılırken verilen bilgilerle aynı olmalıdır.) gerekmektedir. Adayın kendisinden başka hiç kimse aday adına şifre edinemez.

2- Başvuru Merkezine Şahsen Başvurarak Şifre Yenileme: ÖSYM Başvuru Merkezleri olan Ortaöğretim Kurumu Müdürlükleri ile ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerine nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte şahsen başvurarak, 2.00 TL hizmet ücreti karşılığı yeni şifrelerini edinilebilir. Nüfus cüzdanında adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde adayın güncel bir fotoğrafı veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport Başvuru Merkezlerince kabul edilmeyecektir. Adayın kendisinden başka hiç kimse aday adına şifre edinemez.

3- Tutuklu olanların şifre yenilemesi: Bu durumda olanların bulundukları cezaevi müdürlüklerin başvuru merkezlerine resmi yazı ile müracaat etmesi halinde, adayın ismine düzenlenmiş kapalı zarf içinde adaya iletilmek üzere şifre verilebilecektir. Adayın kendisinden başka hiç kimse aday adına şifre edinemez.

4- Zorunlu askeri hizmetini yapanların şifre edinmesi: Bu durumda olanların askeri birlik komutanlarının başvuru merkezlerine resmi yazı ile müracaat etmesi halinde, adayın ismine düzenlenmiş kapalı zarf içinde adaya iletilmek üzere şifre verilebilecektir. Adayın kendisinden başka hiç kimse aday adına şifre edinemez.

ÖSYM merkez binasından şifre alınabilir mi?

ÖSYM Merkez binasında (Bilkent-Ankara) adaya internet erişim şifresi verme işlemi yapılmamaktadır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.