Köprünün bağlantı noktası arasında boşluk bırakılmasının nedeni ne olabilir

Köprünün bağlantı noktası arasında boşluk bırakılmasının nedeni ne olabilir
Köprünün bağlantı noktası arasında boşluk bırakılmasının nedeni ne olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Havalar ısındığı zaman köprünün bağlantı noktalarında bir genleşme meydana gelir. Genleşme meydana geldiği zaman dişler arasında sıkışma olmaması için aralarında boşluklar bırakılır

Katılardaki genleşme ve büzülmeye örnek olarak elektrik tellerini verebiliriz. Kış aylarında hava sıcaklığı düşer, hava sıcaklığının düşmesiyle telin sıcaklığı da düşer. Tellerdeki ısı azalışı, tellerin hacminin azalmasına yani tellerin büzülmesine neden olur. Havalar ısındığında teller de ısınır. Sıcaklığı yükselen tellerin hacmi artar. Hacmi artan teller ise genleşerek sarkar.

Karayolu köprülerinde, bloklar arasında boşluklar bırakılır çünkü maddeler sıcak ortamlarda genleşmeye uğrarlar, bu şekilde genleşmeden kaynaklanabilecek problemleri en aza indirirler.

420
80
51
107
27
36
60
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.