Kobranın Türkçe sözlüklerde geçen diğer adı hangisidir

Kobranın Türkçe sözlüklerde geçen diğer adı hangisidir
Kobranın Türkçe sözlüklerde geçen diğer adı hangisidir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Kobranın Türkçe sözlüklerde geçen diğer adı hangisidir

A- Gözlüklü yılan
B- Kulaklıklı yılan
C- Eldivenli yılan
D- Atkılı yılan

Doğru Cevap: Gözlüklü yılan

Kobra teriminin Türkçe sözlükte anlamı

Afrika ve Asya'nın sıcak bölgelerinde yaşayan çok zehirli bir yılan türü Kobragillerden, Afrika ve Asya'nın sıcak bölgelerinde yaşayan, çok zehirli, kızıl, esmer ve sarı renklerde bir yılan türü, gözlüklü yılan (Naja)gözlüklü yılan
Adi kobra, kobragiller (Elapidae) familyasından yılan türü. Zehirlidir. İnsanlara karşı nedensiz yere saldırmaz. Kral kobra gibi yılanlardan kaçmak zorundadır. Hindistan gözlüklü kobrası 1.2 metredir ama kral kobra 5 metreye kadar uzar.

Kobra, Elapidae familyasında yer alan çeşitli yılan türlerinin ortak adı. Genelde Asya Avustralya ve Afrika'nın çöllerinde ve tropik bölgelerinde yaşarlar.

Kobralar aslında sağırdır. Flüt çalsanız dans etmez. O sadece flütün hareketlerinden dans eder.
Kobranın uzunluğu genellikle 1,2 metre ile 5,8 metre arasında değişir. Zehirli dişleri öndedir. Zehri sinir sistemine yöneliktir ve genellikle felç edicidir. Mısır kraliçesi Kleopatra'nın kendini bir kobraya sokturarak intihar ettiği rivayet edilir. Kobra kızgınlık anında boynunu şişirebilme özelliğine sahiptir. Bu rakibinin ya da avcısının gözünde daha büyük gözükmek için geliştirdiği bir savunma yöntemidir. Kobralar, başlarını yukarıda tutarak ürkütme ve saldırı pozisyonuna geçmeleriyle ünlüdürler.

5
5
5
16
4
0
25
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum