Kara Veba salgınını kendi bölgelerinde görüldüğünde kavanozları açıp koklamalarını tavsiye etmişlerdir

Kara Veba salgınını kendi bölgelerinde görüldüğünde kavanozları açıp koklamalarını tavsiye etmişlerdir
Orta Çağ'da bazı Avrupalı hekimler halka hangisini kavanozlarda saklamalarını ve Kara Veba salgınını kendi bölgelerinde görüldüğünde kavanozları açıp koklamalarını tavsiye etmişlerdir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Orta Çağ'da bazı Avrupalı hekimler halka hangisini kavanozlarda saklamalarını ve Kara Veba salgınını kendi bölgelerinde görüldüğünde kavanozları açıp koklamalarını tavsiye etmişlerdir 

A- Bağırsak gazları
B- İdrarlarını
C- Terlerini
D- Tükürüklerini 

Doğru Cevap: Bağırsak gazlarını

Kara Veba olarak da bilinen Kara Ölüm[a], insanlık tarihinde kaydedilen en ölümcül salgındır. Avrasya ve Kuzey Afrika'da 75-200 milyon kadar insanın ölümüne yol açtı. Yersinia pestis bakterisinin neden olduğu bir hastalık, veba idi. Y. pestis enfeksiyonu en yaygın olarak bubonik vebaya neden olur, ancak septikemik veya pnömonik vebalara neden olabilir. Salgın, yalnızca 14. yüzyılda yaklaşık 200 milyon kişinin ölümüyle sonuçlanmıştır.
Çin ve Orta Asya'dan başlayan veba, 1347'de Kırım'da bir Ceneviz ticaret merkezini kuşatan Moğol ordusunun vebalı cesetleri mancınıkla kentin içine atmasıyla Avrupa'ya taşındı. Vebadan ölen soylular arasında Aragon kralı IV. Pedro'nun karısı Kraliçe Leanor ve Kastilya kralı XI. Alfonso'nun oğluyla evlenmeye giderken Bordeaux'da ölen, İngiltere kralı III. Edward'ın kızı Joan da vardı. İki Canterbury başpiskoposu art arda vebadan öldü. Şair Petrarca yalnızca pek çok şiirinin esin kaynağı Laura'yı değil, koruyucusu Giovanni Colonna'yı da salgında yitirdi.

16
46
41
16
22
20
266
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum