İstiklal Marşı’nı söylemek size hangi duyguları yaşatıyor

İstiklal Marşı’nı söylemek size hangi duyguları yaşatıyor
İstiklal Marşı’nı söylemek size hangi duyguları yaşatıyor bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İstiklal Marşı, Milli Mücadele yıllarının en çetin günlerinde yazılan ve milli ve manevi bir destek sağlayan bir şiir olmuştur. Marşımız bayrağımıza hitaben yazılan bir şiir olarak manevi değerler taşıdığı gibi milli duygular da taşımaktadır. Marşımızın milli duygular taşıması her okunduğunda o duygu ve düşüncelerin yaşanmasına neden olmaktadır.

İstiklal Marşı’nı söylerken yaşadığımız duygular heyecan, mutluluk, azim, kararlılık, sabır, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevgisi, devlete bağlılık gibi duygu ve düşüncelerdir. İstiklal Marşı, kültür değerlerimiz arasında yer alan bir miras olarak korunmakta ve yaşatılmaktadır. İstiklal Marşı, milletimiz için çok değerli ve vazgeçilmezdir.

  • Türk olmaktan gurur duyuyorum.
  • Milletimi ve vatanımı ne kadar çok sevdiğimi anlıyorum.
  • Türk Milleti’nin cesaretini anlıyor, yapılan özverileri hatırlıyorum.
  • Vatanımız için çok çalışmam gerektiğini hissediyor.
  • Atalarımıza ve şehitlerimize minnettarlık duyuyorum.
  • Bağımsızlığın ne kadar önemli olduğunu anlıyorum.

Kaynak:Eğitim Sistem

2
1
2
2
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.