İnşikâk suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada

İnşikâk suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada
İnşikâk suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, İnşikâk suresi fazileti ile ilgili hadisler ve rivayetler, İnşikâk suresi kaç sayfadan oluşur, İnşikâk suresi toplam kaç sayfa, Arapça 588 nasıl yazılır detaylar haberimizde.

İnşikâk suresi 588. sayfada başlıyor ve 589. sayfada bitiyor, 30. cüzde yer almaktadır. Mekke döneminde inmiştir ve 25 âyettir. Sûre, adını birinci âyette geçen “inşakka” fiilinin mastarı olan “İnşikâk” kelimesinden almıştır. İnşikâk, yarılmak demektir. Mushaftaki sıralamada seksen dördüncü, iniş sırasına göre seksen üçüncü sûredir. İnfitâr sûresinden sonra, Rûm sûresinden önce Mekke’de inmiştir.

İnşikâk suresinin konusu

Sûrede kıyametin kopması, onun ardından gerçekleşecek olan uhrevî hesap, insanların iman ve amellerine uygun yargılama, ceza ve ödül gibi konular etkili bir üslûpla verilmektedir.

Arapça 588 nasıl yazılır : ٥٨٨

İnşikak Suresi’nin Fazilet ve Sırları

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim İnşikak suresini (vird olarak) okursa, Allah’u Teala kıyamet gününde ona amel defterini sağından verecektir."(Ebûl-Leys Semerkandî, Tefsirul-Kur’ân, 6/397; Ebu Suud Efendi, Ebû Suud Tefsiri (İrşâdü Aklis-Selim), 9/134)

Rivayet edildi ki:

  • Doğumun kolay olması için 7 defa okunur.
  • Kekemelik için her gün 3 kere okunur.
  • Bu sureyi üzerinde taşıyan kişi, yılan ve akrep ısırmalarına karşı korunur.
  • Başı ağrıyan bir kişi, bu sureyi yazıp üzerine taşımalıdır.

63
1
1
2
1
7
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.