İki Yüzlü Adam adıyla da yayınlanan Dr. Jekyll ile Bay Hyde adlı kitabın yazarı kimdir

İki Yüzlü Adam adıyla da yayınlanan Dr. Jekyll ile Bay Hyde adlı kitabın yazarı kimdir
Türkiye'de 1942 yılında İki Yüzlü Adam adıyla da yayınlanan Dr. Jekyll ile Bay Hyde adlı kitabın yazarı kimdir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Türkiye'de 1942 yılında İki Yüzlü Adam adıyla da yayınlanan Dr. Jekyll ile Bay Hyde adlı kitabın yazarı kimdir 

A- Edgar Allan Poe
B- Robert Louis Stevenson
C- H.P. Lovecraft
D- Arthur Conan Doyle

Doğru Cevap: Robert Louis Stevenson

Dr. Jekyll ve Mr. Hyde, İskoçyalı yazar Robert Louis Stevenson'ın 1886 yılında yayımladığı kısa romanının adıdır. Özgün adı Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde (Türkçesi: Dr. Jekyll ve Mr. Hyde'ın Tuhaf Vakası) olan bu roman Türkiye'de ilk defa 1942 yılında Hamdi Varoğlu'nun Türkçe çevirisiyle ve İki Yüzlü Adam adıyla Ahmet Halit Kitabevi tarafından yayımlanmıştı. Daha sonra 1944 yılında Maarif Vekaleti Basımevi tarafından Dr. Jekyll ile Mr. Hyde adıyla basılan roman 1963'te Varlık Yayınları'ndan tekrar "İki Yüzlü Adam" adıyla çıktı. Bundan sonra 2000'li yıllara kadar birçok yayınevi tarafından yapılan yeni baskılarında özgün adının çevirisine yakın isimler kullanıldı. Tek bir yayınevi "Mr." yerine "Bay" kelimesini kullanmıştır.

47
0
0
0
0
7
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.