İçinde bulunduğunuz grup ve kurumlarda sahip olduğunuz roller

İçinde bulunduğunuz grup ve kurumlarda sahip olduğunuz roller
İçinde bulunduğunuz grup ve kurumlarda sahip olduğunuz roller nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanların grup içerisinde bulundukları yerin adına rol adı veririz. Günlük hayatımızda bize verilen pek çok rol vardır. Bazı rollerimiz kurallarla belirlenmişken bazıları kendi içinde bulunduğumuz durumlar sonucunda ortaya çıkmıştır.

İnsanlar toplum içinde bazı görevler üstlenirler. Resmi ya da özel kurumlarda önemli görevleri yerine getirmek için çalışırlar. Bu nedenle insanların içinde bulunduğu grup ve kurumlarda sahip olduğu önemli roller bulunmaktadır. Bu roller insanların kimliklerini de oluşturur.

Bir öğrenci, okul kurumunda öğrenci grubu içinde üzerine düşen ders çalışma ve sınavlardan başarılı sonuçlar çıkarma görevini yerine getirerek rolünü tamamlar.

Şimdi günlük hayatımızda yer aldığımız rollerimize bakalım.

  • Aile-Anne-Baba-Çocuk
  • Okul-Öğrenci-Sınıf Başkanı
  • Okul takımı-Kaleci-Savunma-Golcü
  • Müzik kulübü-üye-çalışan
  • Okulda; öğrenci-öğretmen-müdür
  • Hastanede; doktor, hemşire, hasta

Roller arasında zaman zaman uyuşmazlıklar veya karışıklıklar meydana gelir. Birey birbiri ile çelişen rolleri üstlenmek zorunda kalabilir. Bu gibi gibi durumları rol çatışması olarak adlandırırız.

Kaynak:Eğitim Sistem

36
39
9
2
17
5
149
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.