Hangisi kış uykusuna yatmaz

Hangisi kış uykusuna yatmaz

Hangisi kış uykusuna yatmaz yer sincabı, uğur böceği, imparator penguenve fındık faresi kış uykusuna yatmaz sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hangisi kış uykusuna yatmaz

A- Yer sincabı
B- Uğur böceği
C- İmparator penguen
D- Fındık faresi 

Doğru Cevap: İmparator penguen

İmparator penguen (Aptenodytes forsteri), penguengiller (Spheniscidae) familyasının en büyük türü. Kral penguen (Aptenodytes patagonicus) ile beraber büyük penguenler (Aptenodytes) cinsine dahil edilir.
İmparator penguen 1,30 metre boyda olabilir ve 60 kilogram ağırlığına kadar ulaşabilir. Gövdesi yuvarlağımsı, kafası ve ayakları küçüktür. Üstte siyah, altta beyaz tüyleri vardır. Böylece avlanırken aşağıdan avları tarafından, yukarıdan ise düşmanları tarafından zor fark edilir. Sadece boynunun altı ve yanakları sarı-turuncu renge sahiptir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
3
4
3
2
3
4
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum