Hangi ünlü ressam erken dönem eserlerinin çoğunu yaşadığı apartmanda odasını sıcak tutmak için yakmak zorunda kalmıştır

Hangi ünlü ressam erken dönem eserlerinin çoğunu yaşadığı apartmanda odasını sıcak tutmak için yakmak zorunda kalmıştır
Hangi ünlü ressam erken dönem eserlerinin çoğunu yaşadığı apartmanda odasını sıcak tutmak için yakmak zorunda kalmıştır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hangi ünlü ressam erken dönem eserlerinin çoğunu yaşadığı apartmanda odasını sıcak tutmak için yakmak zorunda kalmıştır 

A- Pablo Picasso
B- Salvador Dali
C- Vincent van Gong
D- Claude

Doğru Cevap: Pablo Picasso

Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí i Domènech, kısaca Salvador Dalí (11 Mayıs 1904 - 23 Ocak 1989), Katalan sürrealist ressam. Gerçeküstü eserlerindeki tuhaf ve çarpıcı imgelerle ünlenmiştir. En iyi bilinen eseri olan Belleğin Azmi'ni 1931'de bitirmiştir.
Dalí, ressamlığın yanı sıra heykelcilik, fotoğrafçılık ve filmcilikle de ilgilenmiş, Amerikan animasyoncu Walt Disney ile beraber yaptığı Destino adlı kısa çizgi film, 2003'te "en iyi kısa animasyon filmi" dalında Akademi Ödülü adayı olmuştur.

Kaynak:Eğitim Sistem

13
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.