Hangi kurgusal karakterin mesleği arkeologluktur

Hangi kurgusal karakterin mesleği arkeologluktur
Hangi kurgusal karakterin mesleği arkeologluktur sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hangi kurgusal karakterin mesleği arkeologluktur

A- Sherlock Holmes
B- İndiana Jones
C- James Bond
D- Jack Sparrow

Doğru Cevap: İndiana Jones

Dr. Henry Walton "Indiana" Jones, Jr., hayali maceraperest, tarihçi, asker ve arkeoloji profesörüdür. Indiana Jones serisi'nin baş karakteridir. George Lucas karakteri 1930'lu yılların film serilerindeki aksiyon kahramanlarından ilham alarak yarattı. Karakter ilk olarak 1981 yapımı Kutsal Hazine Avcıları filminde, ardından da 1984'te Kamçılı Adam'da, 1989'da Son Macera'da, 1992 ve 1996 yılları arasında gösterilen The Young Indiana Jones Chronicles'ta ve 2008'de Kristal Kafatası Krallığı'nda yer aldı. Karakter sinema filmleri ve televizyon dizilerine ek olarak romanlarda, çizgi kitaplarda, video oyunlarında ve çeşitli medyalarda yer aldı. Ayrıca benzeri Disneyland ve Tokyo DisneySea'de bulunan Indiana Jones Adventure adlı bir tema parkına da sahip oldu.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.