Hangi canlı çeşidi çevreyi daha çok kirletmektedir

Hangi canlı çeşidi çevreyi daha çok kirletmektedir
Hangi canlı çeşidi çevreyi daha çok kirletmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çevre kirliliği, yaşamın vazgeçilmezleri olan hava, su ve toprağa, niteliklerini bozan, yabancı maddelerin karıştırılmasıyla ortaya çıkar. Ekolojik dengeyi bozan, çevreyi kirleten canlı ise insanlardır.

Sanayileşmeyle birlikte insanların çevre üzerine olumsuz etkileri artış göstermiştir. Enerji ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla fosil yakıtların kullanımındaki artış hava kirliliğine ve küresel ısınmaya neden olmuştur. Böylece iklim değişiklikleri görülmeye başlanmıştır.

Evsel/endüstriyel atık suların doğaya gelişigüzel bir şekilde bırakılmasıyla birlikte su kaynakları hızla kirlenmeye başlamıştır.

Toprak kirliliği ise yine hava ve su kirliliğinden etkilenmektedir. Ayrıca çöplerin yığınlar halinde toprak üzerine bırakılmasıyla çöp sızıntıları yer altı sularına geçerek yine su kaynaklarını kirletebilmektedir. Örneğin atık pillerin yapısındaki ağır metaller hem toprağın yapısına geçerek topraktaki canlı yaşamını tehdit etmekte hem de yağmur sularıyla birlikte topraktan yer altı sularına geçebilmektedir.

Biyoçeşitliliğin insan kaynaklı birçok azalma nedeni vardır.

  • Şehirleşmedeki artış
  • Aşırı nüfus artışı
  • Tarımda kimyasal madde kullanımının artması
  • Endüstriyel faaliyetler
  • Çevre kirliliği
  • Ormanların tahrip edilmesi
  • Aşırı avlanma vb.

11
13
10
28
28
60
50
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.