Google'da en çok aranan KPSS soruları

Google'da en çok aranan KPSS soruları
2017 KPSS sınavı sonrasında Google'da en çok aranan kelimeler KPSS sınavında sorulan sorular oldu.
Dün, 2017 KPSS Genel Kültür, Genel yetenek sınavı ile Eğitim Bilimleri testi sınavı yapıldı
 
Sınav sonrasında Google'da en çok aranan kelimeler de KPSS soruları oldu.
 
Google'da cevabı en çok aranan soru, Taç mahal hangi ülkededir sorusu oldu.
 
İkinci olarak cevabı en çok aranan soru, Çernobil faciası oldu.
 
KPSS yorumlarında dikkat çeken soru
Kıbrıs Barış Harekatı sorusu KPSS'nin en çok konuşulan konularından biri oldu. Adaylara 'Kıbrıs Harekatı sırasında başbakan kimdi?' sorusu soruldu. Soruyu doğru yanıtlamayan adaylar, Kıbrıs Barış Harekatı sürecini araştırmaya başladı. İşte, KPSS'ye konu olan Kıbrıs Harekatı'nın tarihi!
21 Mayıs 2017 KPSS'de sorulan sorular sosyal medyaya konu olmaya devam ediyor. KPSS genel kültür ve genel yetenek sorularını online sistem üzerinden tartışan adaylar, soru işaretlerine yanıt almaya çalışıyor. 120 sorudan ilk oturumlarda Kıbrıs Barış Harekatı ile ilgili de soru soruldu. Sabah gerçekleşen genel kültür sınavında en çok dikkat çeken sorulardan biri de 'Kıbrıs Harekatı sırasında başbakan kimdi?' sorusu oldu. İşte, bu sorunun yanıtı ve yapılan yorumlardan bazıları!
 
Takvimler 1974'ü gösterdiğinde, 12 Mart Muhtırasının getirdiği askeri ortamdan yeni çıkılmış ve 1973 Ekim'inde yapılan seçimler sonucu Bülent Ecevit başbakan seçilmişti.
 
Kıbrıs Harekatı (TSK kod adı: Atilla Harekatı Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Kıbrıs Barış Harekatı, Kıbrıs Türk Barış Harekatı ya da Kıbrıs Savaşı, 20 Temmuz 1974'te Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kıbrıs'ta başlattığı ve 14 Ağustos'ta Türk Birlikleri'nin başkent Lefkoşa'ya girmesiyle sonuçlanan askeri harekattır. Kıbrıs Harekatı Cumhuriyetimizin yakın tarihindeki unutulmaz olaylardan birisidir. Türk milletini eşi benzeri olmayan bir biçimde kenetleyen, başarılı bir zaferdir. Netice itibarıyla Kıbrıs Barış Harekatı sonucunda, adada yaşayan Türk unsurları diğer ülkeler tarafından tanınmıştı. Günümüzdeki sınırlar çizildi.
 
Mimar Sinan Ustalık Eseri ile Kıbrıs Harekatı sırasında başbakan kimdi? soruları da KPSS'de en çok aranan sorulardan oldu
KPSS'de Mimar Sinan sorusu
Kamu Personeli Seçme Sınavı Genel Yetenek, Genel Kültür oturumu sona erdi. Sınavda 15. yüzyılda yaşamış olan Mimar Sinan'ın 'ustalık eserim' dediği camisi soruldu.
2017 KPSS'de sorulan sorular yayılmaya başladı. I. Süleyman, II. Selim ve III. Murat dönemlerinde baş mimar olarak görev yapan Mimar Sinan'ın eserlerinden biri KPSS'ye konu oldu. Genel kültür ve genel yetenek sorularından oluşan ilk oturumda Mimar Sinan'ın ustalık eseri soruldu. Sorunun yanıtını merak eden öğretmen adayları sınav çıkışında aklında kalan soruların yanıtlarını aramaya başladı. Peki, KPSS'ye de konu olan Mimar Sinan'ın ustalık eseri hangisi?
 
Yapıtlarıyla geçmişte ve günümüzde dünyaca tanınmış olan Mimar Sinan'ın başyapıtı, "ustalık eserim" dediği Selimiye Camii'dir.
 
SELİMİYE CAMİİ'NİN DETAYLARI
 
UNESCO'nun 2011'de ilk kez bir camiyi kültürel eser listesine almasıyla dünya çapındaki ünü daha da artan Selimiye Camisi, barındırdığı özellikleri ve ihtişamlı yapısıyla dikkati çekiyor. Türk-İslam sanatının zirvesi, Mimar Sinan'ın "Ustalık eserim" dediği Selimiye Camisi, bünyesinde birçok ilki barındırıyor.
 
Mimarlık biliminin çözmekte güçlük çektiği 8 sütuna dayalı kasnak tekniğiyle tek kubbe şeklindeki cami, bir kalem şeklinde semaya uzanan ve Delhi'deki Kutb-Minar'dan sonra en yüksek minare özelliğini taşıyan 85 metrelik minareleri, hünkar mahfili, mermer kaplı minberi, çinileriyle ziyaretçilerini büyülüyor.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.