Ganj, İndus ve Mekong nehirleri hangi kıtadadır

Ganj, İndus ve Mekong nehirleri hangi kıtadadır
Ganj, İndus ve Mekong nehirleri hangi kıtadadır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Ganj, İndus ve Mekong nehirleri hangi kıtadadır 

A- Asya
B- Amerika
C- Avrupa
D- Afrika

Doğru Cevap: Asya

Ganj Nehri, Hindistan'ın kuzey topraklarından ve Bangladeş'ten geçen 2.704 km uzunluğundaki akarsu. Doğu yönünde, Bengal Körfezi'ne doğru akar ve Brahmaputra Nehri ile birlikte 4/5'i Bangladeş'a ait olan, 45.000 km²'lik bir delta yaparak körfeze dökülür.
İndus Nehri, Pakistan'ın en uzun nehridir. Çin'deki Tibet Platosu'ndan başlayan nehir batıya doğru Hindistan üzerinden devam ederek Pakistan'a ulaşır. Pakistan'da güneye doğru saparak Haydarabad şehrinden geçip Karaçi yakınlarında Umman Denizi'ne dökülür. 3.200 kilometre uzunluğundadır.
Mekong Nehri, Çin'de doğarak Laos, Tayland, Kamboçya ve Vietnam topraklarından geçen Dünya'nın 12., Güneydoğu Asya'nın 7. en uzun nehridir. Toplamda 4.900 km uzunluğa ulaşır ve 810.600 km²'nin üzerinde bir bölgeden gelen sular bu nehirde toplanır.

1
0
0
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.