Fecr suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada

Fecr suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada
Fecr suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, Fecr suresi fazileti ile ilgili hadisler ve rivayetler, Fecr suresi kaç sayfadan oluşur, Fecr suresi toplam kaç sayfa, Arapça 592 nasıl yazılır detaylar haberimizde.

Fecr suresi 592. sayfadan başlıyor 593. sayfada bitiyor ve 30. cüzde yer almaktadır. Mekke döneminde inmiştir ve 30 âyettir. Sûre, adını birinci âyetteki “el-Fecr”kelimesinden almıştır. Fecr, tan yerinin ağarması vakti demektir. Mushaftaki sıralamada seksen dokuzuncu, iniş sırasına göre onuncu sûredir. Leyl sûresinden sonra, Duhâ sûresinden önce Mekke’de inmiştir.

Fecr suresinin konusu

Sûrede peygamberlere karşı çıkan ve ilâhî mesajı reddeden bazı eski toplulukların başlarına gelen felâketler hatırlatılmakta; Allah Teâlâ’nın insanı çeşitli yollarla imtihan etmesine değinilmekte, bazı insanlardaki mal tutkusu ve bencillik duygusu eleştirilmekte; kıyamet halleri, iyi ve kötü insanların âhiretteki durumları anlatılarak insanlar uyarılmaktadır.

Arapça 592 nasıl yazılır : ٥٩٢

Fecr Suresi’nin Fazilet ve Sırları

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim Fecr suresini (Ramazan’ın son on günü, Zilhicce ve Muharrem’in ilk on günü) okursa, Allah’u Teala onun günahlarını bağışlar. bu günlerin dışındaki günlerde okursa, Kıyamet gününde kendisine nur olur."(Ebu Suud Efendi, Ebû Suud Tefsiri (İrşâdü Aklis-Selim), 9/159; Kâdı Beyzâvî, Beyzâvi Tefsir (Envârut-Tenzîl ve Esrârut-Te’vil), 2/592)

Rivayet edildi ki:

  • Belanın uzaklaştırılması için 7 defa okunur.
  • Yöneticilerin gazabından korunmak için okunur.
  • Her kim bu sureyi okumaya devam ederse, kıyamet günü o kişiye nurdur.

Kaynak:Eğitim Sistem

41
2
2
2
4
12
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.