Devlet ana ve Devlet baba ifadeleri

Devlet ana ve Devlet baba ifadeleri
Devlet ana ve Devlet baba ifadelerini sizce niçin kullanıyoruz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanlar aynı vatan üzerinde vatandaş olarak birçok ahlaki, örfi ve hukuki şeyler paylaşmaktadır. Devlet olarak bir milletin örgütlenmesinde insani, sosyal ve siyasal ihtiyaçların giderilmesi söz konusudur. Bu nedenle zaman içinde devletle ilgili bazı terimler üretilmiştir. Bazen devletin sert yüzü bazen de devletin yumuşak karnı esas alınarak oluşturulan terimler dilimize yerleşmiştir.

Devlet ana derken, devletin kucak açan ve merhametli yönü ele alınmaktadır. Devlet baba derken de devletin koruyup, kollayan, görüp gözeten yanı ele alınmaktadır. Devletin, milletine karşı olan sorumluluklarını ifade eden bu sözlerin toplumda sıkça kullanılması, devlet ve millet arasındaki bağın kuvvetli olduğunu göstermektedir.

1705
320
362
368
407
423
878
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum