Denizler hakkında neler biliyorsunuz

Denizler hakkında neler biliyorsunuz
Denizler hakkında neler biliyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Denizler, karalar arasında bulunan su kütleleridir. Dünya’nın dörtte üçü sularla kaplıdır. Okyanuslar kıtalar arasında, denizler ise karalar arasında yer almaktadır. Denizler, doğal hayatın bir parçası olarak doğa olaylarının gerçekleşmesinde ve hava olaylarının meydana gelmesinde de etkilidir.

Denizin olduğu yerlerde nem artarken, serinlik olması, hava kirliliğinin önüne geçilmesi söz konusu olabilir. Bu nedenle deniz kirliliğine dikkat etmek gerekir. Deniz kirliliğinin önlenmesi için faaliyetler ve projeler yapılmalıdır.,

Deniz, okyanusların karalar içerisine giren kollarına verilen addır. Ülkemizin etrafı denizlerle çevrilidir. Bu denizler; Akdeniz, Karadeniz, Ege ve Marmara Denizleridir.

Denizler, deniz canlılarına ev sahipliği yapar. Bu sebeple denizler, insanlar için geçim kaynaklarıdır. Son zamanlarda deniz kirliliği arttı ve denizdeki canlı yaşamı tehlikeye girdi. Bu yüzden denizleri temiz tutmamız gerekir.

Bunun için belediyeler, valilikler ve bakanlıklar aracılığıyla harekete geçmek de gerekir. Denizler, deniz canlıların yaşadığı ve doğal denge ve döngülerin kurulduğu bir alan olarak faaliyet gösterir.

Kaynak:Eğitim Sistem

442
280
53
32
20
53
78
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.