Danıştay kararıyla dönen 21 müdür yine görevden alındı

Danıştay kararıyla dönen 21 müdür yine görevden alındı
Kırıkkale'de haksız yere görevinden alınan okul müdürlerine zulüm devam ediyor. Danıştay'ın haziran ayında verdiği kararın ardından ağustosta göreve başlayan 21 okul müdürü hukuksuz bir şekilde tekrar görevden alındı.

Hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden okul müdürlerinin uğradığı hak gasbına tepki gösteren Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu'yu sert sözlerle eleştirdi. Koncuk, “Vallahi, iyi seyrediyorlar. MEB'de bu kadar hukuksuzluk olurken seyredeceksiniz ve ondan sonra iyi bakan, iyi genel müdür olacaksınız, öyle mi? Bu iş o kadar ucuz mu?” diye tepki gösterdi. Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca da okul müdürlerinin bakanlığın baskısıyla görevden alındığını söyledi. Aktif Eğitim Sen Genel Başkanı Osman Bahçe ise okul müdürleri meselesinin MEB tarafından kan davası gibi takip edildiğini kaydetti. Bu arada Danıştay kararıyla göreve dönmeleri kesinleştiği halde mülakata alınan okul müdürlerine sorulan tuhaf sorulara Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da tepki gösterdiği ileri sürüldü. Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Mustafa Kavlu, Bakan Avcı'nın sorulardan rahatsız olduğunu ve talimat verdiğini söyledi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.