CHP, TEOG'u Mahkemeye Götürüyor!
SBS sonuçlarının mahkeme kararıyla yürütmesini durduran CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, TEOG'taki yanlış hesaplamaların da düzeltilmesi gerektiğini vurgulayarak dava açacağını açıkladı.
YARGIYA TAŞIYACAĞIM
SBS’yi iptal ettiren CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, TEOG’daki yanlış hesaplamaların düzeltilmesi gerektiğini vurgulayarak dava açacağını açıkladı. Ayaydın, "Tatmin edici bir yanıt alamazsam SBS gibi TEOG’u da idari yargıya taşıyacağım” dedi.
Ayaydın, "TEOG'ta Din ve Ahlak Kültürü dersinden muaf olan öğrenciler ne yazık ki bu sınavda mağdur edilmişlerdir. Onların bu dersten muafiyetleri dikkate alınıp değerlendirmeye yansıtılmamıştır. İkincisi de sınavda iki ayrı dersten birer yanlış soru vardır. Değerlendirme bu iki dersten 19’ar soru üzerinden yapılmıştır. Ancak, mazereti nedeniyle bu ilk sınava girmeyip daha sonra telefi sınavına girenler ise 20 soru üzerinden değerlendirmeye alınmıştır. Dolayısıyla telafi sınavına giren öğrenciler diğerlerine karşı daha avantajlı duruma düşmüşlerdir. TEOG sınavında da SBS ve geçmişteki diğer sınavlarda olduğu gibi hata üstüne hata var" dedi.
MECLİS GÜNDEMİNDE
Ayaydın, Bakan Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle veerdiği soru önergesinde de, "Milli Eğitim Bakanlığınca bu yıl ortaokul 8. sınıflar için ilk kez uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) 28-29 Kasım 2013 tarihlerinde yapılmış, sınav sonuçları ise uzun bekleyiş sonunda nihayet 20 Ocak 2014 tarihinde açıklanmıştır. Bununla birlikte, alınan puanların hem karne notu olarak değerlendirileceği, hem de liselere girişte belirleyici olacağı için son derece kritik bir önem arz eden Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavına ilişkin olarak bazı kaygı ve şüphelerin bulunduğu görülmektedir" dedi. Ayaydın, Avcı'dan şu sorulara yanıt istedi:
* Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavında (TEOG) Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf olan öğrencilerin durumu dikkate alınmış mıdır?
* Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf olan öğrencilerin durumu dikkate alınmamış ise bu öğrenciler haksızlığa uğramamış mıdır? Haksızlığa uğramış olan söz konusu öğrencilerin mağduriyetini gidermeye yönelik yeni bir değerlendirme düşünülmekte midir?
* Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavında herhangi bir dalda soru iptali olmuş mudur? Soru iptali olmuş ise telafi sınavına giren öğrenciler açısından bir soru iptali söz konusu olmadığına göre öğrenciler arasında bir eşitsizlik doğmamakta mıdır?
* Gerek SBS, gerekse de TEOG gibi Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan sınavlarda mutlaka bir skandal ortaya çıktığı görülmektedir. Bu sınavlarda herhangi bir hatanın, bir skandalın ortaya çıkmaması için, öğrencilerin ve velilerin mağduriyetlerin giderilmesi ve de Bakanlığa duyulan güven kaybının ortadan kaldırılması için bir çalışma söz konusu mudur?
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.